Försörjning/ekonomi

Försörjning/Ekonomi -den här delen påverkar de flesta människor starkt. När vi inte har pengar upplever vi inte glädje och vi känner en osäkerhet, en otrygghet. De flesta människor tycker det är skönt med stabilitet och vetskap om vad som ska ske och vad de har att leva av.

Försörjning är på det sätt du ser till att det kommer in pengar i ditt hushåll. För det flesta innebär det att du går till ett arbete och avsätter större delen av din dag till arbetsgivaren dvs. du ger tid och får pengar och det leder till att du har en ekonomi. Hur den ekonomin ser ut beror på hur mycket du får betalt för din tid. De flesta anser nog att de får ge för mycket tid för alldeles för lite pengar. Om din ekonomi är bra betyder det att dina utgifter inte är så stora eller att du får bra betalt för din tid.

För att ha en god ekonomi som ger dig utrymme till att göra och äga allt det där du tycker är viktigt krävs det att du gör val om vad som är viktigt för dig.

De fäller som de flesta går i idag då det är så lätt att låna, det är låne fällan. Att ta ett lån är att sätta sig i skuld till banken. Men vad är det jag egentligen gör när jag tar ett lån? Jo, du är en person som lånar av dina framtida löner!  Vi ger bort vår tid, dvs. vår  frihet vår tid för så lång tid som lånet är satt på. Rent konkret så har du lånat av dina framtida löner och din framtida tid. Du har använt upp dina löner för ett visst antal månader och år framöver. Det innebär att om du vill gå ned i tid för att du kanske har små barn kan du kanske inte göra det för att du äger inte din egen tid, för det gör banken. LÅNA INTE!! Du kan spara till det du vill ha om du inte har lånat. Lånar du så sätter du dig i det så kallade ekorrhjulet. Hur kan du någonsin bli fri att styra över ditt eget liv om du skuldsätter dig. Det är inte okej att när du får din lön så är är en stor del av lönen redan uppäten av den där bilen som du köpte för några år sedan (lån) och det där nya köket som du inte bor i längre(ännu ett lån)! När du gör så finns det inte utrymme för att ha den där krisfonden som du behöver utifall något händer utan då får du gå till banken för att låna ännu mer pengar av de pengar du inte har ännu, dvs dina framtida löner.

Den här kategorin är viktig för att den påverkar de andra kategorierna väldigt mycket.

2 thoughts on “Försörjning/ekonomi

  1. Men ett lån kan vara en investering för framtiden , ett lån i rätt tid när marknadens världen stiger kan leda till att du tjänar på ditt lån. så jag tycke inte man kan ska som du gör riktigt. det låter lite hotfullt. jag bygger själv ettliv just nu med så mycket självförsörjning jag kan , det kommer fortfarande vara en viss procent av hushållet som inte kommer vara det.
    men att starta detta tänk är viktigt ur många aspekter idag , inte bara den ekonomiska krisen man kan försätta sig i genom lån, utan destå mer viktigt ut miljösynpunkt. intressanta hitta din blogg, tack för intressant läsning.
    Med Vänliga hälsningar / Sarah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>