Lite mer om mig

Vem är jag och vad är jag och var vill jag?

Om jag skulle vara ett fordon skulle jag säga att jag är en grävare. Varför just grävare? Jo, under ytan så finns det så mycket som  har blivit begravet som jag behöver för att nå mina drömmar. Vi börjar våra liv med stora öppna och förväntningsfulla ögon där vi är full av tillit till allt och alla. Alla famnar känns trygga tills vi börjar stöta på olika obehagliga ögonblick som motsätter sig att vi är i en trygg värld. Här börjar processen som gör att vi börjar anpassa oss till den värld vi lever i, vi skyddar oss genom att stänga in vad vi egentligen känner . Detta är på gott och ont.Det blir lättare att leva men på bekostnad av ett mindre rikt känsloliv.

Det är lätt som ung vuxen att falla in i samma spår som alla andra, ja för vi vill ju alla bli accepterad och älskad, vi är osäkra och pendlar mellan olika känslor. Vi skaffar barn, kanske lite väl snabbt, innan man riktigt funnit sig själv, för vi känner ett behov att få ett barn som älskar oss fullständigt för den vi är. Sedan följer hus och bil och prylar och med det lån och skulder som leder till att man behöver arbeta mer eller iallafall inte kan arbeta mindre under den viktiga småbarns perioden. Detta skapar skuld till barnen. Jag börjar kompensera för detta på olika sätt. Jag har nu tagit klivet in i det ekorrhjul som  jag senare ska göra allt för att slippa.

ekorrhjul2

Eftersom jag inte arbetat och med mig själv innan förhållandet slutar det i separation och jag är ensamstående  med två små barn och en ilsken före detta och jag har skulder för det hus vi ägde och sålde i en lågkonjunktur. Detta gör att jag är tvungen att arbeta heltid, lämna och hämta ungar tidigt och sent och ha dåligt med pengar. Samtidigt finns det en önskan att barnen ska få samma saker som sina jämnåriga, egen tv, stereo, data mm. Jag börjar arbeta extra och slita på mig själv. Vad är det egentligen jag håller på med? Vad är det för dåligt samvete som gör att jag hamnat i den här nedåt gående spiralen av köpa för att tillfredsställa ett behov av att duga som förälder, vad är det jag försöker bevisa?.

Nu efter många år och barnen blivit unga vuxna kan jag se klarare och inse att vad jag behövde i relation till mina barn, det var TID för att vara här och nu,  inte pengar. Jag gjorde tvärtom köpte för att kompensera det dåliga samvetet att de inte fick allt de behövde. I själva verket fick de väldigt mycket av både tid och pengar, vad som hände var att  jag pressade mig själv till att klara av att vara både mamma och pappa och ha mycket tid. Jag levde helt för barnen. Jag inser att  jag försökte kompensera och förbättra min egen barndom, jag var inte fri från mitt förflutna. Allt som jag inte hade eller fick skulle de få till vilket pris som helst.

Med denna insikt att allt handlar om min barndom börjar det stora intresset av självkännedom och andlighet, ett sökande efter vad jag vill, ett ifrågasättande om hur jag lever och vad jag vill. Jag går några andliga kurser som healing, medium kurser och några andra inom det stuket. Inser att jag även behöver arbeta med mig själv för att förstå vem jag är och varför jag gör som jag gör. Jag skriver på ett forum för självkännedom “schamanisitsk visdom” och lär mig att uttrycka saker och pröva mig fram och ta plats, tar även en email kurs. Jag blir av med en massa rädslor som att synas och rädsla för konflikt. Jag känner mig tuffare och jag känner att jag både kan och ska göra det jag vill.  Jag börjar att ifrågasätta mitt liv. Jag startar olika bloggar inom områden som jag är intresserad av sådant jag behöver arbeta och förstå. Andligt ekologiskt medveten och bilder som väcker känslor och slutligen bloggen I am that I am och denna sista bloggen uttrycker att jag är den jag är och att jag tänker tillåta mig att vara det oavsett vad andra tycker och tänker. Rebellen inom mig vaknar, jag tänker slåss för min inre överlevnad. Dessa bloggar blir en ventil och i skrivandet så lär jag mig massor om mig själv.

I denna veva har jag hittat en vän som jag samtalar med dagligen på telefon, vi arbetar med att uttrycka oss och det vi känner i ord, jag utvecklas otroligt mycket, vi hjälper varandra genom att  prata öppet om det som vi inte pratat med någon om. Att sätta ord på frustrationer, rädslor mm. Då jag känner full tillit till att det jag öppnar upp stannar mellan oss blir detta jätte bra för mig. Detta gör att jag slutar vara en grävaren och blir mer  som arkeologen jag börjar putsar av det som legat gömt med ömhet och respekt för den jag är. När jag gör detta ger det nya tankar och idéer om vad jag vill med mitt liv, kreativitet och inspiration börjar ta över mitt liv tillsammans med ett jävlar anamma, det känns underbart. Jag börjar titta på hur jag lever och börjar drömma om ett alternativt sätt att leva med mer tid, mindre utgifter, mer tid att vara. Jag startar nu bloggen “ekologiskt byggande“  för att min blogg “andligt ekologiskt medveten” börjar mer bli en blogg om ekologiskt byggande . Jag börjar drömma om att bo nära naturen i enkelhet utan lån och skulder. Hur kan man göra det. Jag finner massor av olika sätt. Det stora språnget framåt till att verkligen ta för mig av livet till fullo blir när jag lyckas bli sponsrad till en jätte dyr men fantastisk självkännedoms kurs på Mullingstorp genom min blogg “andligt, ekologiskt medveten”. Denna kurs gör att jag lyckas frigöra mig otroligt mycket och jag gör de förändringar i livet som jag vill göra. Denna kurs gick jag 2008, den 28 mars, ett otroligt viktigt avstamp i mitt liv. Jag skriver om mina upplevelser och insikter. När det är klart känner jag att alla dessa bloggar är delar av mig och de ska sammanföras till en blogg . Jag känner att jag fått ihop de olika delarna av mig själv dvs. andlighet, självkännedom, ekologiskt byggande, jag börjar förstå vad jag vill i mitt liv. Jag startar nu den bloggen som jag har i dag “off-grid.se“. Den bloggen som beskriver hur jag praktiskt tar mig ur det ekorrhjul som jag levt i under så många år. Jag tar viktiga beslut som ska föra mig till den punkt i livet där jag känner att jag har tid att vara bara den jag är fullt ut,  där min lust och kreativitet och inspiration kan få flöda fritt. Jag känner att jag blivit en livsbejakare, det finns inget som kan hindra mig från att bli och vara den jag är. Att gå off-grid är så mycket mer för mig än att leva enkelt, smått , ekologiskt och självständigt utan el från samhället. För mig är det en frigörelse av mig själv, det är som att släppa fri det lilla barnet jag en gång var, en sprudlande varelse full av inspiration och tro på att livet kommer att bli precis som jag vill.

tcs-indiv-coaching_307821541

I dag vet jag att jag skapar mitt eget liv genom de val jag gör och det jag har är det jag har för de val jag gjort tidigare. Det är otroligt viktigt för mig att göra medvetna val så att livet blir det jag alltid drömt om. Jag brukar ofta säga “att inte göra ett val är också ett val”, det skapar också ditt liv så låt inte andra eller livet välja vad du vill. Det finns INGET som du inte kan nå om du vill det med hela din själ. Det börjar med att lyssna på dig själv.

För mig blir det tydligt att jag har haft olika faser i mitt liv som har lett från det ena till det andra. Tanke, ord och handling är ganska beskrivande. Jag är nu i fasen handling, jag utför min dröm praktiskt. Genom att praktiskt skapa mig det hem som kommer att ge mig frihet att bo och leva var jag vill. Det kommer att vara ett gratis boende med minimalt med prylar och det kommer att göra mig skuld fri. Detta ger mig stora möjligheter att kunna arbeta med mina “projekt”. Jag skulle kunna gå ned betydligt i arbetstid om det är vad jag väljer eller så kan jag få mycket pengar över till de olika projekten jag har. Jag har ett val och DET är det jag vill ha. Jag kommer att ha tagit mig ur ett ekorrhjuls system till ett system där jag kan välja det liv jag själv har valt.

I dag bor jag i en liten stuga på landet som jag köpt och äger själv. MEN ÄGER kan jag verkligen säga det när jag faktiskt har en skuld på banken för mitt boende. NEJ jag äger det inte förrän jag betalat av mina lån. Jag vill ÄGA mitt boende och mitt liv. Med skulder äger banken mig för jag har blivit av med mina möjligheter att göra de val jag vill. Lönen räcker bara till att överleva jag vill LEVA! Jag har börjat bygga det hus som jag ÄGER själv, det som jag bygger utan att låna, det boendet jag har råd att leva i som inte hindrar mig från att göra de val jag vill i livet. Ett boende där jag inte är beroende av samhället för att LEVA. Ett boende där jag själv producerar min egen el och producerar värme genom en hemmagjord luftsolfångare. Ett boende som gör mig självständig.

Att köpa på kredit är att sätta sig i mer än en skuldfälla det är att sätta sig i ett ekorrhjul!

Tänk på det nästa gång du tar ett lån!

12438-red-credit-card-debt-trap-clipart-illustration1


Skuldfällan eller ekorrhjuls fällan, resultatet blir detsamma, du är låst att LEVA det liv du vill!!

Mitt liv att leva har redan startat i handling. Här ser du mitt blivande hem som jag bygger.

dsc081171

Tro på dig själv och gör det som krävs för att du ska känna att du LEVER full ut, för det är du värd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>