Om mig

Lilla HelenaJag har inte den perfekta barndomen och har mycket jag skulle kunna säga är negativt med den. Men en sak har den gett mig och det är en känsla av att jag kan åstadkomma vad som helst.

Barndomen har visat mig att vill jag ha något så måste jag själv göra det som krävs. Jag växte upp med min mamma på senare delen av 6o talet. Det var den tiden då barn lekte ute och på vintern fanns det så mycket snö att det gick att bygga grottor. Det var den tiden då föräldrarna lämnade barnen ifred långa perioder för att leka kreativt och lösa sina problem själv. Ja i alla fall var det så för mig. Det var vi som hade nyckel runt halsen och klarade av saker själva. Jag var en pojkflicka med hål på knäna.

Jag kommer ihåg när första videon kom. Det var en kille på gården bredvid som hade en. Vi samlades ett helt gäng där framför tv:n och tittade på en hyrd videofilm. Ja för er som inte vet så fanns bara tv1 och tv2 på den tiden, det här var väldigt stort. De som hade videon hade hög status och slapp betala sin del av hyran.

Datorn kom först senare. Första datorn köpte jag -91 och då var det bara koder att knappa in. Då hade jag precis fått mitt först barn som nu är en underbar grabb på 18 år. 5 år senare skapade jag min egen hemsida utav html koder, var ensam i bekantskapskretsen att kunna detta. Stolt var jag över hemsidan.

Nu många år senare så är jag 43 år, två tonåringar av båda sorterna, singel med stuga på landet. Nöjd med livet men har drömmar om att nu när barnen flyttar hemifrån om något/några år skapa mig ett liv med frihet att göra vad jag vill, där ett jobb som tar 40 timmar av mitt liv per vecka inte finns. Jag ska erövra mitt eget liv, jag kan offra lyx mot frihet.

Många bloggar har jag startat och den här bloggen är resultatet av dessa tidigare bloggar. Jag har satt ihop mina stora intressen självkännedom, ekologiskt byggande och drömmen om att leva ett liv där jag har en frihet att arbeta med det jag vill när jag vill. Att ha tid att ta retreater och avsätta tid till sådant jag ”brinner” för. Jag tror att det jag ”brinner” för är sådant mitt hjärta helt och fullt anammat. Det är där kraften finns, där ett flöde har infunnit sig, det är där jag ska vara, där energin och kreativiteten finns och dessa krafter för mig framåt med lätthet. Att vara den jag ÄR fullt ut.

Kommer ni ihåg när ni som barn lekte med era kamrater och hur flera timmar kunde gå förbi och det kändes som bara en kort tid förflutet. Den energin som finns i dessa lekar är den energin som gör arbete till en lek, problem till lösningar och arbetstid till arbetsglädje. Att vara i detta flöde är att aktivt visualisera sina mål till universum så att universum kan manifestera dina mål med stor genomslagskraft.

I varje människas liv finns det några specifika upplevelser som har gjort att du är den du är i dag. Dessa upplevelser har gjort att du valt att se på livet på ett speciellt sätt.

En upplevelse skedde när jag var ungefär 7 år. Jag kom upp till min mamma och var så glad och inspirerad. Jag hade sett ett par vackra röda jeans byxor och en vacker rosa tröja. Jag älskade dem och tänkte att jag skulle bli så vacker i dem jag hade verkligen visualiserat det framför mig. Mamma sa att jag då inte hade någon smak. Jag sjönk genom jorden den dagen. Jag drog slutsatsen att jag har dålig smak och att jag aldrig ska utsätta mig för något sådant här igen. Jag slutade att ha smak!! Det påverkade alla delar av mitt liv. Jag blev nervös när jag skulle ställas inför valsituationer. Började titta på vad andra valde och gjorde som dem.

Jag kan välja att se det här som något negativt eller se vad det faktiskt har gett mig i erfarenhet. I dag inser jag att jag har ”smak”, den ser inte ut som din men den är min och den är värdefull. I dag går jag min väg fullt ut även om någon tycker att det inte är bra. Jag tar igen den förlorade tiden av att inte göra val till att i dag verkligen fundera över mina val för att de verkligen ska vara, ja just det, de ska var MINA egna. Jag är en ”jag kan själv” person men har lärt mig att ta hjälp av andra, ibland.

Jag älskar att titta på livet ur alla vinklar för att förstå och för att utvecklas till ett högre medvetande.

Den här bloggen ska ge mig insikter om vad jag verkligen vill med mitt liv. Bloggen kommer att utvecklas tillsammans med min egen utveckling. Den kommer att vara en uppslagsbok om att gå off-grid, dagbok och självkännedoms sökande blogg med inriktning att nå mina mål att leva det liv jag drömmer om.

leva livet fullt ut

Följ min resa och glöm inte att drömma!

Vill du ha kontakt med mig så finns jag på:

Mail: offthegrid1@gmail.com

Telefon: 0760-20 77 10 

Vill du gästblogga, här så hör av dig.

Länka gärna hit eller berätta för dina vänner på facebook

Dela

24 thoughts on “Om mig

 1. Hej!

  Jag har just hittat din hemsida efter att i flera timmar letat efter “Wonder Wash” . Vi lever halvårsvis off grid på Österlen i Skåne, med ett eget vindkraftverk (syns på http://www.24volt.eu) och sökbart på artiklar i Sydsvenskan (taggar: Wendt, vindkraft)

  I 20 år har vi bott där, men aldrig över en hel vinter. Barnen har kraävt sitt Lundaliv, så det är först nu vi börjar planera för ett mer permanent boende. Vi har alltid haft egen solcells-el, förutom de två första åren då vi inte hade något. Just här nere i Skåne är det kanske lite ovanligt att leva off-grid, men vi hade tur och hittade ett hus som passade. Dock har inte begreppet off-grid dykt upp hos oss förrän vi satte upp vindkraftverket.

  Vi står jättegärna i kontakt med dej. Du verkar vara en hel (eller helhetssökande) underbar fri människa.

  Jag jobbar med kinesisk medicin och zen-teckning, (http://handakupunktur.nu) och Sussi jobbar med… (http://www.sannvision.se)

  Tillbaka till tvättmaskinen. Har du byggt en ny, mer stabil?

  Vänliga hälsningar, Holger

 2. Hej!
  Trevlig och innehållsrik blogg du har. Vi arbetar delvis med samma frågeställningar som du kan se på min blogg.
  Lycka till i arbetet och vi kanske möts på vandringen någon gång.
  MVH/Jan

 3. Hej.

  Jag och min familj sliter och släpar med att rusta upp ett mycket gammalt ställe och vi lever mycket frånvänt från detta systemet, vilket vi slutat tro på för länge sedan… för att göra en lång historia kort. Vi bygger hus i lera och ska till att installera ett miljö- och människoanpassat off-grid system, kombinerat AC/DC.

  Dock, jag letar med ljus och lykta med någon entusiast med mycket kunnande, fritänkande och kontakter som vill hjälpa mig att konfigurera klart det, sätta samman det hela. Vet du/ni någon?

  Lycka till i livet med allt du håller på med.

 4. Hej, bra sida…du kan titta på mitt bygge och blogg om du vill: myspace.com/haellbingo
  Ha d bra.

 5. Gillar det du skriver mycket. Gillar ditt husbygge och väntar spänt på att se hur det kommer sluta :D .
  Vi har samma syn på mycket ser jag, kul att hitta någon som också försöker finna ett sätt att leva enkel, billigt och med större grad av frihet. Tråkigt att jag inte kunde kommentera på din blogg eftersom jag inte har ett konto, i så fall hade jag gjort det.. Kommer dock att följa dig…

 6. hej googla kaminen laxen dom har en billig kamin med varmvattenberedare för ca 2500.
  likadan som eremitenskojja har. jag håller på att göra en egen kojja för en bråkdel av vad dom skulle ha
  lycka till

 7. Tack! Det här var ju jätte bra, en sådan kommer det att bli, bra priser. Lycka till med ditt projekt. Du får gärna dela ditt projekt på facebook där jag har en off-grid.se fan page. Där finns många intresserade av detta att bygga smått.

 8. Hej
  Intressant sida! Ska läsa vidare, men det går långsamt, då jag lånar bibiotekets dator några timmar åt gången….
  Hur går det med tvättmaskinen;
  har du byggt någon?
  Skulle behöva ordna fram en själv
  på något sätt.
  Lever självhushållande i vargaskogar
  och ska hoppa elnätet i oktober 2011.
  Samidha
  yogaförmedlare

 9. Hej, väldigt bra ide med off grid hus. Jag har själv funderat ofta på att bygga husbil fast använda mig av en van. Har du tittat på några sidor om olika lösningar som handlar om van dweller eller ännu roligare om “stealth van dweller”. Dem har lösningar till dem flesta av problem med el, värme, vatten osv i mobila självbyggda hus på hjul.
  Lycka till!

 10. världen är allt bra liten jag planera göra likadant.Jag läser samma böcker jag ser samma filmer på youtube mm. Jag googlar runt lite och så hittar jag dig….

  Undrar om man kan komma förbi i sommar o säga hej ??

 11. Hej!

  Jag tittade i tidningen Husvagn och Camping idag. Jan och jag ska vara med i kommande nummer. Jag såg då att off-grid också skulle vara med. Visst är det väl du? Du har lämnat trevliga kommentarer på vår blogg.

  Hälsningar
  //Anna

 12. Ja, det är jag. Åhhh vad roligt att ni ska vara med i den ni också. Jag gillar verkligen eran blogg och erats sätt att skriva.

 13. Inspirerande blogg. Själv står jag liksom nästan helt still. Tvingats till svåra beslut.
  Fast förr eller senare är jag redo att leva som jag vill. =)

  Min hemsida är fortfarande bara en dröm som håller mig vid liv.

 14. Hej Helena,

  Jag har just kollat din websida och det ser mycket interessant ut, eller jag måste sägde at det liknar vældig mycket så jag tænker at leva i fremtidan.

  Just nu levar jag med min 13 åriga pojka , Danmark. Vi åkat til Danmark igen efter fyra år i Spanien.

  Nu tænker jag att vi skal flytta til Sverige inom et eller två år.
  Jag vil bo i et tiny house med djur, trådgård och grøntsaker.

  Jag vet inte än om jag/vi skal bo i nån kollektiv eller tilsammans med andra, dä jag tyckat at det är en stor proces at göra allt själv.

  Jag är som 43 år men har ingan erfarenhet med odling eller djur, (bortset ifrån vores hund) men jag är övertygan om at jag måste gøra min dröm til verklighet.
  Mit svenska är inte så bra men jag hoppas det är läsbart.
  Manga hilsningar og tak för din blog och inspiration

  Muriel

 15. Jag önskar dig lycka till. Att följa sin dröm det är såååå viktigt för att skapa lycka i sitt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>