Installera DIY 12 volts vattenpump i ett mikrohus på hjul

Jag har en Floline 12 volts vattenpump under diskbänken.

Jag har ett 12 volts system från mitt solpanelsystem. Så från batterierna går 12 volts kablar till några uttag som ser ut som cigarett uttag.

Så till vattenpumpen köpte jag  ett cigguttag till bil. Från cigguttaget går sladden till en av och på knapp. Jag stänger av och på systemet varje gång jag använder vatten. Detta gör jag för att jag ogillar oljudet från pumpen. Det är också en säkerhetsåtgärd om en slang lossnar kommer pumpen vilja pumpa ut allt vatten ur dunken dvs. max 110 liter.

Exakt hur du går tillväga ser ni i videon nedan.

YouTube Preview Image

 

Similar Posts:

  None Found

4 thoughts on “Installera DIY 12 volts vattenpump i ett mikrohus på hjul

 1. Hej,

  smart lösning med ström till pumpen. Men först trodde jag att du skulle sätta på pumpen varje gång du öppnade kranen, vilket skulle ha blivit lite jobbigt med en knapp på väggen så där :) men sen så fattade jag att det är ju en pump med tryck och du sätter bara på pumpen medans du håller på i köket :)

  Vad är det för gasvärmare till varmvatten du pratar om?

  /Andreas

 2. Hej Andreas, Jag köpte en och kommer visa den senare men det är typ en sådan här http://www.campingnetshop.se/produkter/665-gas-varmvattenberedare-/13551-eccotemp-gas-varmvattenberedare-ce-l5-/ och den tar vatten från dunken och när jag sätter på varmvattenkrannen i köket tänds lågan i den och värmer på ett värme element så att det blir hett vatten på en gång. Då slipper man ha en varmvattenberedare som gasen ska stå på hela tiden och hålla vattnet varm. Nu tänds lågan endast när jag ber om varmvatten, vilket inte är ofta. Ska fixa detta under sommaren.

 3. Jo det är något liknande jag har tittat på i en butik här i stan, dock till ett lite högre pris.

  Via ebay kan man köpa små utan intern tank, som bara värmer direkt. Det har jag sett till så lågt pris som strax under 1000 kr.

  Blir spännande sen att få se när du installerar den :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>