Kycklingarna är nu 2 veckor gamla

Kycklingarna är riktigt stora nu och de börjar bli förstora för sin lilla låda på 70 x 70 cm. Det är dags för dem att få ett riktigt hönshus. Ska börja bygga ett i nästa vecka. Dessutom så har jag 7 ägg i äggkläckaren och 6 av dem rör det sig en kyckling i så det blir en större kull som kommer den 12 mars och då måste trion vara ur denna lådan.

Det ser alltså ut som att det blir sammanlagt 9 höns (tuppar och hönor). Får se hur många som kommer lägga ägg. Det tar 20 veckor för en kyckling att bli så stor att de lägger ägg. Så från den första kullen så kommer de börja lägga ägg vecka 27 vilket är första veckan i Juli och andra kullen en vecka senare.

Nu när jag har fått min nästa kull kycklingar ska jag kläcka fram Vaktlar. Efter det skulle jag vilja ha 2 ankor. Sedan är jag nöjd för i år med fåglar….tror jag…vem vet vad jag känner…tiden lär utvisa vad jag känner är lagom. Men det är iallafall så jag tänker nu.

Hönshuset jag ska bygga nu blir av virke jag fått från en butik som la ned samt de virke jag fick när de rev i hamnen. Det huset ska jag ställe upp mot vägen för om jag får överskott tänkte jag ha ett kylskåp i det huset som jag kunde ha äggen i och sälja till kunder som reser förbi där jag bor. Lite gårds försäljning.

Här är en video om mina kycklingar tills i dag då de är 15 dagar gamla.

YouTube Preview Image

 

 

Similar Posts:

    None Found

2 thoughts on “Kycklingarna är nu 2 veckor gamla

  1. Dt förstår jag Andreas för det är jätte roligt. Dessutom så är det meditativt. Jag blir sittande med dem och bara tittar på de hyss de håller på med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>