Tankar om min livsstil

Jag har lite funderingar över vad som krävs för att bygga ett hus på hjul eller snarare ha den här livsstilen.

Jag funderar över vilka egenskaper som behövs och relaterar det till hur jag själv är. Själv är jag en INTJ enligt Myer Briggs Personlighets test. Här gör du testet. (bara 41 frågor)

Vore roligt att veta vad ni mina läsare är för personlighets typ.

I slutet av testet så kommer ett diagram upp. Där kan du se och läsa ut en bokstavskombination som blir typ ENTP, INTJ osv.

Detta är hur det ser ut för mig:

Första raden visar om du är Extraversion (E) eller Introversion (I) och där blir du E eller I.

På andra raden blir det Sinnesförnimmelse (S) och iNtuition (I)

På tredje raden Tanke (T) eller Känsla (F) Thought – feeling T för tanke och F för känsla

Sist är det  Bedömning (J) som står för Judgement eller Perception (P) vilket ger J eller P

Nu har du en kombination av 4 bokstäver. I mitt fall ovan INTJ, ligger alla åt mitten så är det den du lutar närmast mot.

NU vet du vad du är. MEN det finns olika personligheter.Varje kombination kan ha mer än en “personlighet”

och där trycker du Control+f, en liten ruta dyker upp där du skriver in din bokstavskombination och söker på vilken personlighet du är.

Du kommer se en eller flera personlighetstyper med din bokstavskombination (lyser gult). Läs igenom de olika personlighetstyperna och välj den som passar in på dig.

Förklaring av INTJ

Introvert- mår bäst i små grupper och i ensamhet.

Intuition-tar information från det sjätte sinnet och ser det möjliga.

Tänkare-Fattar beslut på grunder från logik och objektivitet

Bedömer- Föredrar att leva på ett organiserat och planerat sätt.

På internet och youtube mm hittar du sedan folk som förklarar din personlighetstyp mer ingående.

Här kommer dagens videoklipp där jag dels pratar om personlighet samt andra ämnen:

YouTube Preview Image

Similar Posts:

  None Found

9 thoughts on “Tankar om min livsstil

 1. Intressant att ta del av dina tankar och funderingar i videon!
  Är nog åt det introverta hållet, tänker mycket, letar mest kunskap kring mina intresseområden på internet, uthålligt målmedveten, samt känner igen mig i en del av dina beskrivningar… Tycker om att skapa och successivt förbättra… Är trygg i mig själv och orädd av mig… Campar ofta helt själv ute i öde skog i husvagnen… Blir inte rädd om jag då blir bryskt väckt tidigt på morgonen av en timmerbilschaufför som bankar hårt på husvagnsdörren där ute i ingenstans, för han behöver min plats för att vända (vilket hänt några gånger)….

  “Tränat” på mikroboende på hjul i min 6,5kvm husvagn sedan 2007 under fricampingturer som i en liten mobil skogskoja, driver husvagnen helt på solel sedan 2007, har skaffat egen liten obebyggd skogstomt i januari 2013 här i Östergötland samt skaffar kunskap just nu för att förbereda bygglovsansökning för litet uthus med förråd plus komposttoa till nästa sommarsäsong.

  Jag tycker mitt fricampande i min lilla husvagn under 7 säsonger nu gett mig många insikter samt kunskap om ett riktigt kompakt boende i mikroformat!
  De tre senaste åren har jag fricampat året runt, i allt från nästan +30grader till -23grader med riktig hård snöstorm ute i östgötaskärgården :-)

  Är intresserad av ett stationärt 15kvm mikrohus på betongplintar på berget där på min skogstomt (typ friggebodstuga), då det kan vara mer fyrkantigt som för mig känns lättare att utnyttja ytan samt ljuset från fönstren effektivt i, samt där vikten inte spelar någon roll, för t.ex. ett litet värmelager eller en tung vedkamin. Tror även det är bra med en fast punkt i en glesbyggd där man lär känna några få grannar, där man kan ha lite stöd av varandra, samt där man successivt lär känna traktens möjligheter i naturen där…

  Ska vid nästa campingtur ha med linor som markerar platsen för ett 6,5kvm uthus samt en 15kvm friggebodstuga för att kunna mäta in mer exakt var på tomten jag tycker de passar bäst. Friggebodstugan dock ännu osäkert om den blir av, men planerar / drömmer i alla fall… Efter bygglov har man ju två år på sig att starta ett bygge samt fem år på sig att färdigställa…
  Har tagit reda på att man kan begära att få uthuset godkänt för sig när det är färdigbyggt, så jag får lov att börja använda det…
  Har följt ditt tiny-house-bygge och dina tankar kring det, vilket är inspirerande… Även om jag har lite andra personliga nyanser kring hur jag tänker kring ett sådant… är ju så det ska vara ;-)

 2. Helena, väldigt intressanta tankar omkring ditt liv (och även Bosse i inlägget över).

  Spännande att du läser på jägarskolan :)

  Jag är introvert och planerande och målveten. Jag är oftast i en längre period ensam för att plötsligt känna behovet av sällskap och då blir det oftast en kortare intensiv period.

  Mina planer på mitt framtida minihusbygge är ju helt beroende på när jag blir skuldfri och eftersom jag i januari i år blev arbetslös så har ju allt blivit förskjutet. Det som nu verkar vara det mest troliga är att jag snart flyttar till sommarstugan mina vänner har utanför Västervik och bor där tills skulderna är färdigbetalade och därefter börjar bygga. De låter mig bo gratis i stugan och även låter mig bygga mitt projekt på deras tomt. Det främsta problemet just nu är att jag inte har någon inkomst och att sparpengarna snart är slut. Jag har ännu inte fått eller blivit godkänd för a-kassa och ännu inget jobb eller ens en intervju på horisonten.

  Därför går tankarna omkring att starta eget företag och på det sättet ha en inkomst. Fördelarna är ju ganksa självklara meden den stora nackdelen blir att det kommer ta längre tid att bli skuldfri! Men eftersom att bo i deras sommarstuga är ett riktigt billigt boende så kommer det ändå att fungera.

  Tills dess att jag vet när jag flyttar, om jag får någon a-kassa och isåfall när den blir utbetald så känns det lite som att jag lever i limbo utan att komma en meter närmare målet. Tack vara min stora dos av tålmodighet så uthärdar jag situationen, men jag börjar ju tycka att det är tråkigt och jag längtar så efter att få komma vidare och flytta in i sommarstugan och påbörja nästa skede i mitt liv!

  Som företagsidé har jag i första hand tänk att jobba som vaktmästare/fastighetsskötare/trädgårdsmästare, de saker jag proffesionelt har sysslat med de senaste 5 åren.

  Ska träffa en handläggare på AF imorgon för att förhöra mig om hur jag kan gå till väga och om det finns hjälp att få den vägen!

  hmm den här kommentaren blev så lång så jag skriver även den som ett inlägg på min blogg :)

  /Andreas

 3. Hej Anna, Min son är INTP och jag fungerar mycket bra ihop med INTP :-) . Skiljer inte så mycket mellan INTP och INTJ, kan tycka att INTP är smidigare med sin omgivning än INTJ generellt sett.

 4. Hej Bosse,
  Jag misstänker att de flesta som läser min blogg borde vara introverta och tänkande med stor målmedvetenhet. De flesta i samhället dock tror jag är mer av extrovert natur och med tanken om att det inte behövs några stora förrändringar, de gör de bästa utav det som är. Medans många introverta hela tiden funderar och ser saker som skulle kunna vara bättre. Vi vill inte bara förbättra i det fysiska utan även i det psykiska. Ja det är iallafall hur jag tror att det är utan att veta.

  Ja det är smart att leva i husvagn för att testa vad som man verkligen behöver och vad som är överflöd.

  Dina tankar runt mikrohuset är sunda och att ha grannar. Jag vill dock inte ha kontakt med grannar, vill inte bli störd nu och då. Men jag inser vinsten med det.

 5. Ja riktigt kul med jägarskolan, lär mig massor.

  Ja du verkar vara väldigt målmedveten. För att vara introvert är du verkligen social :-)

  Som sagt mina planer hade gått mycket långsamt om jag varit arbetslös. Jag jobbar extra i perioder då jag behöver pengar till olika projekt eller jag vill betala av mer på lånen. För mig har det varit som så att jag verkligen fått arbeta mer och lägga mycket tid i en inledningsfas för att skapa det liv jag vill ha.

  Första sommaren jag byggde så satt jag massor av timmar vid sidan av bygget och knöt paracordarmband som betalde en del av huset.

  Men vad du kan göra nu är ju att försöka få tag i byggmaterial gratis på byggen och i annonser mm. Det går att få gratis mot att man hämtar det. Kolla på blocket på de annonser som håller på att gå ut, dvs. de inte fått någon köpare på sitt material.
  Ha det gott Andreas :-)

 6. Bra tips med att kolla på annonser på Blocket som är på väg att gå ut på. Det hade jag inte tänkt innan. Så fort jag är på plats i Västervik så ska jag börja samla material…

  /Andreas

 7. Jag har personlighetstypen INFP. “Typade” mig själv för två år sedan. Jag har tröttnat på Myers Briggs nu men det var en viktig del av mitt liv förut. :-)

  Finner INTJS intressanta och smått skrämmande, haha.

 8. hehe Victoria, jag förstår att vi upplevs lite skrämmande hahaha….men egentligen inte så farliga men väldigt raka….även om vi alla inte är lika. INFP är fina :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>