Förberedelser inför vintern

I dag har alla solpanelerna en 70-80 graders lutning. Den sista panelen har äntligen fått sin lutning. Det ska förhoppningsvis ge mer ampere i mina batterier. Nu måste jag verkligen se till att panelen där plexiglaset ovanpå panelen har krakelerat ska få ett nytt överdrag. Vet inte vad de använder, ser ut som plexiglas.

Vardagssysslor som kompostera min avföring har jag gjort i dag. Jag komposterar det i en kompost som inte läcker ut vätska. Det verkar ta en lång tid att kompostera eftersom jag använder pellets eller sågspån för att suga upp vätska och dölja lukten. Någon gjord av något slag skulle troligtvis göra komposteringen mycket kortare.

Jag har även börjat på vedklyvningen av stammarna jag sågade ner.

Här är ett videoklipp.

 

YouTube Preview Image

Similar Posts:

5 thoughts on “Förberedelser inför vintern

 1. Ja du, det verkar som om youtube tror att det är farligt!!! Men det är det inte…fattar inte hur jag ska göra så lägger ut länken.

 2. Nice :)

  Nu ser man ju fördelen med att ha solcellerna på taket och inte på backen. Det lär väl vara minst en halvtimme mer solljus där upp än på marken!

  Man ser även hur mycket du har hunnit med på tomtet, måste kännas jätteskönt att få undan allt :)

  /Andreas

 3. Jätte skönt och roligt att tomtem börjar ta form men hinna klart innan snön vet jag inte om jag hinner men jag gör ett gott försök och försöker prioritera efter väder och inte efter vad jag vill hehe det går sådär :-)

 4. Jo men lycka till i alla fall :)

  Jag är så otålig att själv komma igång till min flytt och tyvärr så kommer den ske runt nyår. Men det finns redan ett kvar kubik med ved i en bod, så jag behöver i alla fall inte stressa med att få in veden under tak. Men jag måste hugga den veden som ligger i boden, vilket jag ser fram emot :)

  /Andreas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>