Minimalism

Här berättar jag runt mina tankar om minimalism och jag ser mig som en sådana. Det innebär att verkligen inte ha mer saker än du behöver. Minimalism är ett sätt att hjälpa miljön, få mer pengar i plånboken, konsumera mindre, ha mindre att städa mm

Jag förklarar hur du kan praktiskt göra för att bli minimalist.

YouTube Preview Image

Similar Posts:

4 thoughts on “Minimalism

 1. När jag började sortera ut så började jag med de saker som redan hade varit oanvända i ett år eller mer. Det var förvånadsvärt många saker…

  Nu har jag 575 saker (inkl alla verktyg).

  Redan några år tidigare hade jag ändrat min garderob till en mer minimalistisk. Nu tvättar jag kläder en gång i veckan och varannan vecka tvättar jag, i tillägg till kläderna, även handukar och lakan. (har två sett med lakan och använder ett sett i två veckor innan jag byter).

  Igår kom jag på att jag kan använda det stora decilitermåttet jag har som dricksglas/kopp. Det är en sån i plåt på fem dl och med handtag – perfekt att använda som “glas” till morgonjuicen. Så nu kan jag sortera ut ännu ett av de vanliga dricksglasen :)

  /Andreas

 2. Visst är det skönt Andreas att bli av med alla onödiga prylar. Kan dock inte skryta med att verktygen är inräknade. Men nu när jag flyttade ut alla verktyg osv. så känns det verkligen lite med prylar. Kanske dags för en räkning när flytten är klar samt en genomgång så inget onödigt ligger och skräpar.

 3. Det behöver du absolut göra, alltså att gå igenom alla saker igen när du flyttar. En flytt är annars ett naturligt tillfälle att sortera ut saker.

  /Andreas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>