Försäkra huset

Svar på läsares fråga

Kan inte nästa inlägg besvara mina funderingar om ert hus i trafiken, och huruvida ni håller det försäkrat? Är så himla nyfiken!

Hej,

Jag har mitt hus försäkrat och som ni förstår så har de funderingar om detta men inget som de gärna löste. Mitt försäkringsbolag (Länsförsäkringar) och jag har gjort upp om att jag har en vanlig villa försäkring när jag inte flyttar på huset. Det innebär att om huset brinner ner eller blir förstört på annat sätt när det står still så får jag mitt hus uppbyggt så som det var. Det som var viktigt sa de var att jag har fotograferat hela huset inklusive solpaneler, batterier osv. Jag får huset uppbyggt precis som innan OM jag kan bevisa hur jag hade det.

När jag flyttar på huset så är tanken att jag får en husvagns försäkringen under den dagen jag flyttar huset. Sist jag flyttade huset så sa de att vi inte behövde göra något utan om det hände något så var det som husvagns försäkring. De orkade inte teckna en ny för att dagen efter teckna om den gamla försäkringen. Jag tyckte det fungerade bra.

Jag betalar 171:- per månad för mitt lilla hus Hjulia.

Viktigt att tänka på är att försäkra huset under bygget. Det var en i USA som byggde sitt hus i en lada och när det nästan var klart så brann ladan ner och de blev av med hela huset. Jag hade det inte försäkrat men skulle absolut ha det i dag om jag byggde ett till. Jag tänkte helt enkelt inte på att försäkra det under bygget.

Mitt hus i trafiken

Mitt hus i trafiken. Ja, den går i 30 km/timman så det går långsamt men jag är rädd om huset och det känns läskigt att transportera den så det känns för snabbt. Men den ser stadig ut på vägen även om den nu är baktung och det ser lite fel avvägt (vilket det är) så fungerar det bra att flytta huset. Den är 3.85 meter hög så man får tänka sig för vilka broar som den ska transporteras igenom. Men det är bara några fåtal i Nyköping som är lägre. Huset väger runt 3500 kg till max 4500 kg skulle jag tro baserat på Jay Shafers, Lusby hus som liknar mitt hus. Det gör att jag borde ha en riktigt rejäl bil som tex. en Landrover som får ta 3500 kg eller en traktor. Själv har jag valt att anlita bärgningskåren eftersom jag inte tänkt att flytta huset så ofta. Nästa flytt blir i Oktober då jag flyttar huset 4 km till den tomten jag byggde huset på. Bredden är 260 cm vilket är tillåten bredd så ingen bredlast eller liknande.

Hoppas detta var svaret på din fråga.

Med vänliga hälsningar Helena

Similar Posts:

    None Found

3 thoughts on “Försäkra huset

  1. Tack för ett bra inlägg! Satt precis och undrade över detta. Ska kontakta Länsförsäkringar.

  2. Hej, läste om dig i ICA Kuriren, som jag förstod det är du lite av en survivalist?! Men hur tror du vi kan överleva en global katastrof som Yellowstone? Många naturkatastrofer och dylikt går att överleva och är ej så farliga i jämförelse med den globala katastrof som ett utbrott av Yellowstone skulle få. Att supervulkanen får ett utbrott är bara en tidsfråga och när det smäller så är det troligen adjö med våran civilisation. Vulkanen brukar få utbrott ungefär vart 640 000 år och är ruskigt exakt mellan sina utbrott, och vi lever tyvärr i den tid då det börjar bli dags igen. Marknivån har sedan 2010 höjts med över 20 cm vilket är ett starkt tecken att något är på gång.

    Fast jag tänker att det nånstans ändå går att överleva om man nu låååångt i förväg bygger en underjordisk stad med fungerande vattenreserver och allt annat som behövs för att överleva cirka 5-6 år. Men hur enkelt är det egentligen att bygga ett sådant skydd på egen hand?!

    Nåja, bara lite tankar :)

  3. Andreas, jag är inte prenumerant av ICA kuriren så jag har ännu inte sett vad de skrivit. Men vissa saker går att förebygga genom att förbereda sig lite vissa inte. Inte någon mening att förbereda sig för något som inte går att undvika. Så får vulkanen ett utbrott så får den. Jag förbereder för mer troliga saker som strömavbrott, arbetslöshet, sämre ekonomiska tider osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>