Jag ska bygga hus på hjul i helgen

Nu har en kompis till mig köpt en kärra och jag ska hjälpa honom att resa det tillsammans med hans bror. Det ska bli så otroligt roligt och lärorikt eftersom han har ritningar från Tumbleweed USA. Då kan jag se vad jag gjort annorlunda och vad de anser att man ska göra. Sedan kan jag utvärdera vad som blev bäst. Jag ska höra mig för om jag får dokumentera och visa lite bilder från det bygget här på bloggen.

I allafall har jag nu kommit igång med att skriva på min off-grid bok. Jag hade funderingar på om jag bara skulle skriva om att gå off-grid och inte beskriva bygget eftersom jag gjort det efter eget huvud. Men nu när jag ska hjälpa min vän går vi efter ritningar så då känner jag att med den kunskapen i ryggen kan jag ge en bra beskrivning till de som vill bygga, så den delen blir med i boken. Men inga ritningar  anser inte att det behövs. Jag hade egna hemma snickrade ritningar och det gick bra. Jag har boken The small house book av Jay Shafer och hans små steg beskrivningar och det var tillräckligt. Men jag vill ge en större beskrivning än det till er.

Ser ut som att jag åker till helgen för att bygga på hans framtida hus. Kan stanna där lite över en vecka om det behövs. Tror att vi kan resa huset på den tiden, ja stommen det vill säga. Det går fort, resten tar mycket tid.

Similar Posts:

  None Found

4 thoughts on “Jag ska bygga hus på hjul i helgen

 1. Hej,

  va himmla kul att få vara med på ett annat husbygge :)

  lycka till

  p.s. gillar att du har ny design på bloggen

  /Andreas

 2. Tack Andreas, ja det var hög tid att göra något och när den ändå krascha så fick jag ändan ur vagn och gjorde det. Det var lite rörigt förut, känns mer minimalistiskt det här :-)

  Ja det ska bli jätte roligt att bygga en gång till. Resa upp huset är också det roligaste då det på kort tid blir ett hus med fyra väggar. Det jobbiga och långdragna är resten av inredning och panel mm.

 3. Underbart att du delar med dig av alla dina erfarenheter! Jag uppskattar verkligen alla detaljer som pris och källor. Toppenintressant! Starkt jobbat, så imponerande! Varma hälsningar
  (Detta skulle jag kunna skriva på i princip varje inlägg du skrivit!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>