Laddning av batterier med elverk

I dag har jag gjort en video som visar hur jag laddar mina batterier när det blir för lite energi i dem och solen lyst med sin frånvaro under en längre tid.

YouTube Preview Image

Similar Posts:

  None Found

4 thoughts on “Laddning av batterier med elverk

 1. Hej,

  Det är intressant att se hur du har löst det och hur du sakta men säkert skapar en vardag kring alla dessa olika system.

  /Andreas

 2. Det där var verkligen att gå över ån efter vatten,
  köra med elverk 230v till 230v batteriladdare, när elverket har 12v laddning, det blr trevliga bränsleförluster, men är man rik så…

 3. Så mycket över ån efter vatten är det inte men det är ju lite effektivare att förbruka i närheten av elverkets maxeffekt när det ändå körs, så koppla över husets strömförsörjning till elverket tillfälligt och laga mat eller värm vatten eller gör något annat energikrävande under tiden som ändå elverket går.

  De utgångar för 12V som finns på enklare elverk brukar vara dåligt reglerade och även rätt klena. Så jag tycker det är helt rätt att ladda batterierna med en extern laddare. Nu kan det ju funka helt okej på det där elverket, men som sagt brukar inte vara så bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>