Bli rik genom att minska DINA BEHOV.

Det snabbaste sättet att bli rik är att minska DINA BEHOV.

Om du har mindre behov dvs. vad du vill ha så kommer du att få mer tid, pengar, val och rikedom! Mindre är verkligen mer. Mer frihet att bestämma hur och var du kommer att leva ditt liv.
Så här blev det för mig:
Jag har i dag 12 tusen kvar när räkningarna är betalda. 12 tusen att göra vad jag vill med. Förut när jag levde för konsumtion och större boende hade jag ca. 4-5 tusen kvar, räckte precis till det nödvändigaste.
Jag har inte bara mer pengar jag har gått ned 2 arbetspass och har ändå mer pengar i plånboken. Jag gläder mig dagligen åt att jag valde att ha ett boende som är nästan gratis och el som är gratis och ett så litet boende att konsumtion är omöjligt. Nu ska skulderna bort och sedan kan jag njuta ännu mer åt det som har betydelse dvs, upplevelser som vandra i skogen, åka skidor, kurser för att lära mig nya saker, projekt som jag gillar och att bara vara.

Sa jag det att jag bara jobbar 15 av 42 dagar. Man behöver inte vara rik eller ha ett välbetalt arbete för att ha det bra. Du behöver bara fundera på vad som är viktigast för dig. Hur kan du tänka dig leva för att ha det som jag. Och jag anser att jag har det bättre än innan. Saknar inte en pryl eller större yta eller alla räkningar. Om 1-2 år har jag 14 tusen över per månad. Gäller att göra sig av med onödiga utgifter.
Rikedom för mig är att ha ett bra arbete som jag älskar och det har jag.
Rikedom är att ha mycket frihet och tid att göra det jag vill.
Rikedom är att ha råd att göra och uppleva det jag vill.
Rikedom är att inte ha stora ytor att städa, 1 timmas städning är en storstädning. 20 minuter så är allt fint.

Mindre är att ha mer

Similar Posts:

  None Found

13 thoughts on “Bli rik genom att minska DINA BEHOV.

 1. Jag håller helt med dig. Det är lättare att sänka utgifterna än att höja inkomsterna helt klart :)
  Blir ltie nyfiken på hur 4-5 tusen kronor precis räckte när du betalat alla räkningar dock? Är det maten som kostade så mycket?
  Vad gör du med de 12tusen kronor du får över nu. Går det rakt in på ett lån du betalar av eller?

  Bra jobbat, jag är imponerad över hur fort det har gått för dig att totalt ändra ditt liv och livsstil. Få människor som klarar att ställa om på det sättet :)

 2. När jag hade 4-5 tusen hade jag båda barnen hemma. Det var mat, bil, kläder, nöjen mm som kostade.

  Än så länge går alla pengar åt till huset men nu är det inte så mycket kvar. Men efter det så ska det gå till lån. Ärligt talat vet jag inte vad jag ska göra med de 12 tusen sedan. Jag vill gå en kurs för 30 tusen på Mullingstorp det vet jag. Vill spara till en tomt eller låna till den och betala av så snabbt som möjligt.

  Men jag har nog inte byggt klart i mina dagar. Skulle vilja bygga en liten bod för alla verktyg och en snickarbänk. Kanske öppnar en butik på nätet med off-grid saker…..ja många ideer vi får se vilka jag förverkligar.

 3. Hej var in på din webshop och tänkte beställa ett armband men såg att priserna gått upp 91kr för billigaste var det inte 64kr tidigare visst allt går ju upp och du har säkert fått dyrare material osv.men på tradera får man ett armband med skull för 49kr… tänkte om vägen till rikedom börjat obs.ironiskt lagd

 4. Vad tror du vinsten är på 49 kronor? Jag sätter pris på min tid. Hur lång tid tror du att jag redan lagt ned på web shopen och jag är inte klar ännu? Betalar domänet osv. På tradera har du inte alla dessa utgifter. Om det ska bli annat än hobby verksamhet måste jag betala skatt vilket inte ens 91 kronor kommer ge vinst. Sedan så en annan faktor är, hur många kan du göra innan händerna värker? Om du bara kan göra 10 om dagen och får 20 beställningar är det rimligt att höja priser osv. Eller du vill bara göra 2 om dagen och det antalet får du vid en summa på tex. 149:- vad gör du då? Det är fritt att välja var och av vem man köper tänker inte be om ursäkt för att jag tycker min tid är värt ynka 91 kronor för det jag gör, detta är ett hantverk.

 5. och på tradera är det inget hantverk då???ska kunderna verkligen betala din webshop+din skatt+dina vinster och onda fingrar låter skumt.visst man väljer var man köper och då jag är en fattig student väljer jag tradera där jag får 2 mot 1 för dina priser.vet inte varför man ska köpa av dig är ditt hantverk bättre el är ditt material bättre el vad

 6. Självklart är det ett hantverk var du än köper det. Och Ja man betalar för allt som gör att produkten kostar en viss summa. Förstår att du väljer det billigaste alternativet. Det är ungefär som samhället i stort….vi handlar av fattiga länder där de får arbeta dygnet om för att inte ens få äta sig mätta. Vi vill inte betala för att de arbete som utförs. Jag arbetar inte för ingenting, gör du?

 7. Så du menar armbanden på tradera är gjorda av arbetare i fattiga länder???vet att många på tradera är svenskgjorda tex swehank.och han tar ju från 37kr o upp men inte så högt som 91kr.kan du inte motivera dina 91kr varifrån har du tagit den summan tidigare tog du ju 64kr vilket å är högt men överkommligt.du får väl begära vad du vill men kommer nån att handla från dig då???och ingen arbetar ju för ingenting men om man ska vara säljare måste väl priserna ligga konkurensmäsigt el vad.och om man ska sälja sitt hantverk kan man väl motivera varför jag ska köpa just dina vad är specielt hantverket.materialet.miljövänligt.off-grid aktigt.nånting extra tex skulls osv..hur lång tid tar det att göra ett armband(2m) 10-15min och vad kostar paracorden ca80+-kr 30meter och sen räknar man timkostnaden och det blir inte91kr.även om man tar 49kr så blir det plus i kassan men visst om man vill tjäna mer men vem köper då.

 8. sam ö, sluta va en sån jobbig jävel. ingen gillar ett drygo. hennes armband kostar 91kr, köp eller håll käft ärligt talat.

 9. Det är lite så jag lever också.. Men tänkte lite på det där att man inte behöver ha ett välbetalt jobb. Jobba 15 av 42 dagar och kommer ha kvar 14.000 efter räkninar om 1-2 år. Jag är snart 30 år. Och har nästan aldrig fått ut över 14.000 i hela mitt liv. Så jag känner dock att man har ett väldigt välbetalt jobb om man får ut över 14.000 innan räkningarna är betalda. :) .. Men älskar ditt sätt o känna. För känner precis lika dant. Jag blir inte lyckligare av att ha en 52″ Tv, den värsta bilen osv. :) .. Mvh// Henke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>