Gästinlägg på Tiny House Listings

Den 14 juni fick jag en ordentlig uppsving i engelsktalande till min blogg. Kunde inte förstå varför och hittade ingen som länkade till mig. Men nu hittade jag det av en slump då jag var och tittade på bilder på pinterest. Jag hittade mitt hus och följde länken till Tiny House Listings och då fattade jag. Jag skickade in för ganska länge sedan ett gästinlägg till denna sajt, det var en tävling. Inget hände och jag tänkte att ja ja det blev väl inget och glömde sedan bort det hela. Men nu ser jag att han har lagt in mitt gästinlägg. Beskriver kortfattat min filosofi runt mitt husbyggande.

Här är länken till gästinlägget som är på engelska

Similar Posts:

4 thoughts on “Gästinlägg på Tiny House Listings

 1. Hej!
  Har tittat på lite amerikanska sidor och videor om folk som bygger Tiny Houses, och lite då och då ser man ett “Tiny House” draget av en vanlig pickup och stundtals verkar det gå i “full fart” längs vägen. Nu vet jag ju inte vad USA har för regler ang. släp osv – här skulle det väl verka mest logiskt att förflytta ett hus på hjul som en LGF-transport (dvs max 30 km/h). Men: har du en aning om det skulle gå att bygga ett hus och kunna rulla det som en vanlig husvagn dvs i upp till 80 km/h…? Antar att det krävs en registreringsbesiktning (har inte järnkoll på vad det kostar osv). Vet du (eller någon annan) om det har gjorts i Sverige…!?!?

 2. Mig veterligen har jag inte hört om någon som försökt få igenom ett hus på hjul genom besiktningen. Jag antar att det krävs så mycket av dig och ritningar om hållfasthet mm så att man hellre åker i 30 km än i 80 km/tim
  Jag tycker också det ser ut som att de åker snabbt med sina hus i USA. Men har man fått igenom ett hus så är det ju lättare sen. Väntar spännt på att någon kommer försöka få igenom det genom besiktningen.

  Men det finns ett kryphål och det är om du säger att huset är last på kärran och sedan bara besiktar kärran. Då måste man dock se till att man relativt lätt kan haka av huset. Borde inte vara så svårt.

 3. Hej,

  vilket inspirerande inlägg!

  Det finns väl en hel del veteranhusvagnar som är uppbyggda från grunden som ägaren måste få godkänt i besiktningen, så kolla upp sånt. Fast då är ju det små vagnar som oftast var godkända en gång i tiden.

  Jag har själv funderat på följande lösning:

  Vad gäller att ha huset som last på en släpkärra så kan du se på fästanordningen till en vanlig lastcontainer – alltså hur de häktas fast på en lastbil (eller ett tåg). Du kan skaffa en begagnad container i lämplig storlek och ta bort allt utom botten (där fästena sitter) och sen bygger du husvagnen på den botten, och ser till att huset sitter väl fast på botten. Sen är det säkert en relativt enkel sak att med hjälp av en liten lyftkran att lyfta av huset från vagnen när vagnen ska till besiktningen!

  /Andreas

 4. Lyfta av huset är inte svårt, det går med några domkrafter. Jag lyfter ju upp huset så det inte ska stå på däcken till vintern. Jo helt klart kan man göra last av huset :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>