En dag i off-grid huset

I dag har jag dokumenterat det jag gjort hemma och visar på olika lösningar jag har. Både permanenta och icke permanenta lösningar. Jag bor i huset och testar och kommer fram till saker jag vill ha bättre och saker jag tycker fungerar utmärkt. Här är videon från i dag 120704.

YouTube Preview Image

Vill påpeka att det går bra att köpa paracordarmband för de som vill det.

Similar Posts:

6 thoughts on “En dag i off-grid huset

  1. Varför sköljer du inte disken direkt i ikeabaljan? Det borde väl fungera bra?

  2. Kör du helt off-grid nu och hur mycket el får du in/använder du på sommaren? Man borde tycka att det är väldigt krävande att köra spisen på 230V.

  3. Jag har inte mätt hur många amperetimmar jag får in nu på sommaren för jag har inga problem att få strömmen att räcka. Men jag planerar ju så att jag använder 230 spisen när jag har sol ute eller fullt i batterierna. Om det är några dagar som är mulna får jag ta gasen istället. Men har jag sol vill jag ju hellre ta av sol energi än av gasol.Men jag kan ta och mäta några dagar så kan jag berätta hur det ligger till. Jag har en eldriven gräsklippare och en solig dag kan jag använda den. De apparater som slukar brukar jag använda när batterierna är fulla och solen skiner. Vintertid kommer jag bara kunna använda det viktigaste och inte ens kylskåpet.

  4. Hej.
    Tack för en inspirerande sida!
    Undrar om du har någon översiktsbild/film på ditt hem. Skulle vara jättefint att se mer hur det ser ut hos dig – hur det är disponerat och så. Gärna också om du har en ritning.

  5. Någon ritning har jag inte men det går väl att rita ned och sedan visa mitt hem. Men det kanske dröjer någon vecka innan jag gör det. Har lite att göra först.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>