Dag 217 (16/4) Lagar mat, räknar på energiåtgång

I dag har varit en bra dag. Min son har i dag klarat sitt körkort så äntligen slipper jag skjutsa till allt och han kan ta sig dit han vill. Att vara självständig och inte beroende av andra ger en större frihet.

Men det jag berättar i dag i dagen youtube klipp är min matlagning och hur mycket den förbrukar.

YouTube Preview Image

Jag har även i dag gjort ett engelsk inslag av samma youtube klipp som ovan för engelska tittare.

For you english speaking people I have a youtube clip in english about my cocking and energy lost.

YouTube Preview Image

 

Similar Posts:

4 thoughts on “Dag 217 (16/4) Lagar mat, räknar på energiåtgång

 1. Helena,

  du använder väl locket under hela uppkokningen? I videon ser det ut som att du kokar upp potatisarna utan lock på kastrullen!

  Måste man ha oskalade och hela potatisar när man använder denna metoden?

  /Andreas

 2. Nä jag använder inte locket, det skulle jag kunna göra och skalade och halverade hade gått bra. Men jag hade inte tid att skala ville bara att det skulle bli klart till jag kom hem. Men helt klart kunde jag vunnit lite energi med lock.
  Jag har blivit lärd sedan barns ben att locket ska vara av tills det börjar koka…. Men jag ser ingen orsak till detta så det ska jag ha i fortsättningen.

 3. Nu börjar du få koll på hur du ska räkna ut förbrukning, men du säger fortfarande fel. Förbrukningen räknas i watt-timmar, wh istället för watt. Watt pratar man bara om momentant, förbrukning just för ögonblicket. Så fort förbrukningen skett äver tiden är det watt-timmar man ska prata när det är en energimängd som förbrukats eller producerats. 1W förbrukning i en timme är 1Wh inte en watt. 1000W förbrukning i en halvtimme är 500Wh inte 500 watt osv osv :-)

  Som du märker så är det ganska energikrävande att värma vatten, så oftast använder man andra energikällor för uppvärmning av saker och ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>