Dag 155-182 (14/2-12/3) Solpaneldrift, invertern, tändstål

Det börjar bli varmare i huset nu när solen ligger på. Jag kan stänga av elementet några timmar för att sätta på soldrift. Hade jag haft min luftsolfångare nu hade jag nog bara behövt elementet till kvällen och jag kunde använt solpanel systemet helt och hållet. Planerna med vedkamin tar jag i sommar, ingen stor vits nu när den nästan är över.

Jag har i dag använt mitt solpanel system, kolla videon

YouTube Preview Image

Har inte löst vart jag ska stå ännu och det är bara 50 dagar kvar innan jag måste flytta. Har en del på gång men ännu inget som jag fått som  jag är nöjd över.

I dag har jag recenserat min omvandlare från 12 v till 230 v som går att använda i bilen men för min del går det att använda i min stuga. Kolla videon.

YouTube Preview Image

Här om dagen var jagt ute i skogen, jag hade tråkigt och tänkte att jag skulle testa att få eld med hjälp av ett tändstål. Det gick faktiskt jätte bra. Jag hittade senare det här klippet om två killar som tänder med tändstål och filmar det i slowmotion, kolla in det klippet.

YouTube Preview Image

Ja så här lätt går det att bygga ett tiny house på hjul på en dag om man har ett gäng snickare som vänner

YouTube Preview Image

Similar Posts:

4 thoughts on “Dag 155-182 (14/2-12/3) Solpaneldrift, invertern, tändstål

  1. Ah, det där var ju suveränt och billigare än min :-) tack för länken, en sådan får det bli. Det var ju en sådan som jag trodde att jag köpte :-/ gäller att läsa det finstilta.

  2. Vad du gör är att du tar likström från batteriet, omvandlar det till växelström (vilket innebär effektförluster) och sedan tillbaka till likström igen i “dosan innan datorn” vilket också innebär effektförluster. Totalt onödigt. Du använder bara din dyrbara el i batterierna till att värma huset.

    Skaffa en sån här istället. Borde vara effektivare (och tystare…).
    http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptoptillbehor/adapter/knig-universalnotebookadapter/167577.4223/
    http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptoptillbehor/adapter/trust-16568notebookcaradapter70w/124732.4223/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>