I huset

Lite bilder och förklaringar från mitt lilla hus.

Koka kaffe, jag har skänkt bort min gamla kaffebryggare till en kompis och ersatt den med en pressobryggare/bistrobryggare. Detta har jag gjort av flera orsaker  men den största anledningen är att jag vill ha en bryggare som inte kräver el. Är det dåligt med el i batterierna ska jag kunna koka upp vatten på elspisen och göra kaffet. Är det gått om el kan jag använda vattenkokaren eller induktionshäll. Kan även använda gasol spisen. Alternativ är bra att ha om jag av olika orsaker inte kan använda det ena eller andra alternativet. Kruxet med pressobryggaren tycker jag är att det snabbt blir kallt så det har jag löst genom att köpa termos muggar med lock och resterande som blir kvar häller jag i ståltermosen direkt.

20120227-193440.jpg

Similar Posts:

  None Found

One thought on “I huset

 1. Helena,

  vilken bra idé med termoskoppar, så smart!

  Att ha möjligheten till ett par olika uppvärmningskällor är självklart helt i linje med både ditt survival-intresse och ditt off-grid leverne.

  Jag har själv tänkt på något liknande, med att ha både vattenkokare, gasolspisen och till sist vedspis när man vill ha sig en kopp te.

  /Andreas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>