Dag 144-151 (4/2-11/2)

Vinter prakt, vackert som bara den.

Ja ni undrar säkert vad det är som händer när jag är alldeles tyst. Ja helt tyst är jag ju inte eftersom jag ger er lite länkar på facebook off-grid sidan. Det ger er en liten fingervisning om vad jag tänker på och gör och vad som intresserar mig. Något som gör att jag inte skriver så mycket är pengar. Ja pengar påverkar allas liv starkt. Utan pengar mindre aktivitet. Ja men jag har väl massor med pengar tänker ni jag som är nästan off-grid. Jo det är sant jag har faktiskt en hel del att röra mig med. Men desto mer man har desto fler utgifter. Jag har en tendens att lägga alla mina pengar på huset så har jag 5 tusen över efter räkningar så går de åt till huset, har jag 10 tusen så går det till huset. Jag klagar egentligen inte eftersom jag har det fantastiskt bra. Har börjat arbeta 2 dagar mindre på jobbet som en del i min bättre ekonomi och min plan att leva ett annat slags liv än tidigare. Denna månad betalade jag 12 500 kronor till elektrikern så nu är det kärvt. Det förhindrade mig inte att köpa 7 OSB skivor för att fixa väggarna i badrummet. Jag har tätat dörren och tätat spricka i taket, trät rör sig lite.

Tätat springor i takets nock del, trät rör sig

 

Jag har kommit till ett stadium i mitt liv där jag har mindre jobb på huset och inte riktigt hittat annat värdefullt att fylla min fritid med. Jag jobbar ju bara 15 nätter av 42 (6 veckors rullande schema). Jag är ju ganska så osocial vilket inte har gjort något för min del eftersom jag varit fullt sysselsatt med att arbeta på mitt hus. Även om jag gnäller lite ibland på att jag fått jobba massor så ger det mig en enorm tillfredsställelse att arbeta med sådant som jag verkligen brinner för. Att förändra sitt liv gör att jag ibland kommer till punkter i livet där jag får göra olika val om vad jag nu vill göra. Jag tittade i dag på nästan alla avsnitt på Youtube om en kille som kallar sig Masa off-grid. Han har gjort liknande som jag men beskriver väldigt väl sina motgångar och något i det han sa fick mig att inse att ja även om jag inte verbaliserat det ens för mig själv så har det varit flera tuffa perioder. Det finns saker som påverkar oss starkt. Han hade problem med att det hela tiden var problem att lösa när han byggde. Hans sa det att bygga är att lösa problem och DET är så sant. Att lösa problem hela tiden är en utmaning och ibland är det roligt och ibland nedslående. Ibland får jag brottas med att jag misslyckas med vissa saker och det blir ett problem som jag förhoppningsvis kan lösa. Mycket av att välja den här livsstilen var att leva ett enklare liv. På många sätt har det blivit enklare men det blev betydligt mer komplicerat till en början. Nu börjar det enkla komma in i mitt liv lite i taget. Brottas fortfarande med saker men jag antar att det är LIVET. Livet har otroliga möjligheter och det är bara en själv som sätter gränserna.

Jag har insett att det är dom sakerna i livet som vi tar för givet som kan göra oss lyckliga. Att njuta av allt vi har istället för det vi inte ha. Att öppna dörren och se rakt ut i naturen, höra fåglarna och varje dag händer något nytt där. Eller att bara påminna sig om vilka underbara barn man har eller att jag har förmånen att gilla mig själv. Att förundras och glädjas åt det lilla och det enkla . För mig betyder en utlands resa ingenting för mig, jag har allt här. Upplevelser gillar jag däremot massor och jag gillar också att skratta och larva mig och fantisera vilt om saker med min son. Kan bli hur tokigt som helst och vi skrattar gott. Livet är ett lärande och ständiga utmaningar mot något annat. Läste någonstans att det enda man kan vara säker på i livet är att allt förändras. Mm det var den tryggheten det (ler) men det blir mer spännande så.

Kaminen som ska installeras hade jag lust att leja bort så jag frågade en kamin affär och fick offerten HUTLÖST jag betalar aldrig den summan för att borra ett hål i mitt tak. Lite över 21 tusen ville de ha NEJ tack, jag gör det själv.

Husvagns killen som ska fixa min gasol och min vatten pump har lyst med sin frånvaro. På grund av min knappare ekonomi den här månaden så har jag låtit det vila. Men i veckan väntar jag några tusen i arvs pengar så det är dags att ringa och höra vad det är som förhindrat honom.

Jag berättade ju att jag hade en tomt på gång eventuellt mot Skavsta flygplats hållet. Han som äger marken där ville titta på min stuga för att bestämma om han ville ha huset på sin mark. Det visade sig att det blev godkänt från hans sida så nu ska vi höras av om ca 7-10 dagar och då ska åka och titta om vi kan hitta en plats åt huset som är enskilt läge och uppfyller kravet på att solpanelerna får sol året om på sig. Beroende var jag ska stå så är det ca. 11 km till stan vilket är ett lagom cykel avstånd. Vill börja få in motion i vardagen. Blir inte så dyrt med bensin till jobbet heller, dit är det ca 1 mil.

Jag har inhandlat en batteriladdare som ska klara av trycket att ladda mina batterier om jag sedan kommer behöva ladda dem med ett elverk.

Batteriladdare till solpanel el system

Ja det var nog allt jag hade att berätta för den här gången.

 

Similar Posts:

    None Found

6 thoughts on “Dag 144-151 (4/2-11/2)

  1. Jag blev lite nyfiken på vad elektrikern gjorde för de pengarna? Vad ingick i de 12500 kronorna? Som elektriker själv tycker jag att det känns lite mycket för ett såpass litet hus. dessutom hade väl du själv köpt in materialet så det kan väl bara handla om arbetskostnad.

  2. Ja jag hoppas och håller båda tummarna att allt löser sig nu. Väldigt fint område blir det i så fall…kanske till och med vid en å….vilket skulle kunna innebära el från en propeller i vattnet :-)

  3. Hur har det gått när det har varit jättekallt? Har det varit helt problemfritt eller har du behövt göra något särskilt?

  4. Problemet jag har haft var när trät började torka och det började blåsa in. Jag hittade också vissa ställen där det inte var tätt. Nu är det åtgärdat och värmen stannar kvar i huset och ingen blåst inomhus!!
    Jag har skottat upp snö runt husknuten för att det ska bli varmare under huset men det gör jag alltid på vintern för att spara värme. Snö är bra isolering. Annars har jag inte haft något problem. Problem får man ju mer när man har vatten och avlopp som kan frysa och det har jag ju itne ännu. Inte heller har jag kamin som kan ryka in mm. Så jag har säkert lite problem som kommer framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>