Dag 142 (1/2 -12)

I dag har jag haft tvätt, disk och latrin tömnings dag och snart blir det att tvätta mig.

Jag gör som så att jag går med latrin tunnan och tömmer den på campingens tömnings ställe, täcker med sågspån i fatet och lägger lite av såsgspånet i min tunna. Detta för att det som kommer först i tunnan inte ska vara svår att tömma vid nästa tömning. Jag ska ju flytta innan maj och börjar fundera på latrin kompostering. Här kommer lite länkar om vad som gäller i Nyköping 1 , olika regler gäller för olika städer 1. Här är en byggbeskrivning på en latrin kompost. Latrin hämtning finns också men det ser jag som en förlust av vad som senare blir fin jord och dessutom är det dyrt. Jag fyller på min lilla hink med pellets, som jag använder som strö eftersom det har en så bra uppsugnings förmåga och det lägger sig som en tjock hinna och förhindrar därmed lukt. Förut använde jag sågspån från bonden som sågade virke, det fungerade mycket bra. Den här sågspånen som campingen har är tunnare och lättare och fungerar inte så bra som strö bara som botten material. Så lite grövre sågspån är bra.

Sedan går jag med min handvevade tvättmaskin och fyller på med varmt vatten, snurrar i ca 2-3 minuter och sedan låter jag det stå. Hämtar disken, lägger det i blöt. Snurrar lite till på tvätten och sedan tömmer jag den och fyller på med lite kallt vatten, snurrar lite och tömmer vattnet. Under tiden jag låter det rinna ut börjar jag diska. När den är klar sköljer jag tvätten en gång till och sedan börjar det energi krävande jobbet att vrida tvätten. Jag har hittat en stång som jag hänger plagget över och sedan vrider jag så mycket jag kan för att vattnet ska vridas ur.

Går tillbaka till stugan och hänger tvätten och plockar in disken på dess plats. Jag ser att det droppar lite från tvätten så jag sätter en bunke under. När tvätten kan torkas i badrummet kommer de bli lättare för då det kan droppa ned i bad tunnan (tittar på dessa tunnor). Och dessutom ska jag införskaffa en vridmaskin.

Disk, tvätt och tömning av latrin tog ca. 1 timma och 20 minuter och det tycker jag var helt okej. Gillar att kombinera dessa sysslor eftersom de olika sakerna ska ligga och dra lite, förutom latrinet då.

Similar Posts:

    None Found

2 thoughts on “Dag 142 (1/2 -12)

  1. Åh, perfekt med länken till att bygga latrinkompost! Det ska byggas till sommaren! :)
    Nu ska jag läsa mer om din toalett, inprirerande!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>