Off-grid elsystem

Nu har elektrikern varit här och fixat det sista för att jag ska ha ett fungerande elsystem med både 230 v och 12 volt i stugan.

Jag har gjort två videos om systemet eftersom det är så mycket att berätta. Jag säger något fel här och där typ Ampere när det ska vara volt osv. men orkar inte justera detta. Ni fattar nog ändå.

off-grid elsystem del 1

YouTube Preview Image

och här kommer andra delen

YouTube Preview Image

Similar Posts:

  None Found

4 thoughts on “Off-grid elsystem

 1. Hej Helena,

  Att hålla reda på alla begreppen runt el och batterier och sånt är inte lätt, så jag har full förståelse att det blir fel ibland :) Jag säger oftast watt när jag menar volt och vise versa…

  /Andreas

 2. Två frågor:

  Hur mycket att det kostat nu med hela elsystemet, inkl solceller, batterier, styrenheter, kablar, kontakter, proppskåp, elektrikertimmar och alla annat?

  Har du något tips eller andra erfarenheter i detta som du vill förmedla?

  /Andreas

 3. Det jag kan säga med facit i hand så skulle jag anlitat elektriker redan från start, det hade kostat mig ca 15 tusen sa han och det hade varit gjort på två dagar. Men då är det bara draget 230v och 12 volt system. Framförallt sparar du tid och får bättre kvalitet på sakerna.
  Nu kostade det mig ca 7-8 tusen kronor i material för dessa två system och jag få ändå betala elektrikern. Vad han kostar vet jag inte men räkna med timpenning för nästan 2 arbetsdagar.

  Solpanelerna kostade 15 tusen
  Batterierna kosta 15 tusen (skulle sats på många batterier om jag haft råd)
  Inverter 3000
  Solregulator ca. 1500
  ja jag tror det är allt dvs. om du tar elektrikern skulle det kosta 49.500 kronor….jag har nog fått betala lite extra!!
  TIPS! ja en riktig elektriker och handla från 24volt, han är kanon bra och billig. Endel förespråkar att köra bara på 12 volt, jag är nöjd med mitt system men det kanske är något att sätta in sig i om man ska bygga nytt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>