Flytt av ytterdörr planeras

Det är dag 63-67 i mitt hus på hjul (22/11-26/11, 2011)

Nu har jag bestämt mig jag ska flytta dörren från gaveln till södra sidans långsida. Om ni ser på min skiss hur det ser ut i dag och hur det skulle bli så är det en stor skillnad. Ja stor för att vara i ett litet utrymme. Nu är inte skissen helt skalenlig men i efterbilden har jag mer benplats och vi behöver inte fälla ned fotstödet när någon ska gå förbi. Ena fotstödet kommer längre ifrån kaminen än i före bilden. Funderar på att sätta ett fönster i efter bilden där dörren varit då får jag in lite väster sol som värmer huset. Ett minus är att vi får ljus på data skärmarna, men det går ju att skärma av fönstret också. När jag ska skyffla in ved i före bilden blir det trångt att sitta ned där men inte i efter bilden. Hade verkligen ingen lust att göra förändringen men det är bara att inse att jag kommer ångra mig annars. Köket är kanon och då ska vardagsrummet vara det med.

Nu har jag börjat att montera ned garderoben och den förvaringen. Jag lyckades packa det som var där bättre och sedan inse att en del av de sakerna var inte nödvändiga att ha så det slängdes. Riktigt nöjd faktiskt. En fördel med att ta bort garderoben är att det är vikt som inte längre påverkar kärran. Som ni vet är kärran baktung och det som ligger längst bak i vagnen är det som gör störst tyngd bakåt. Fåtöljerna går att flytta fram vid flytt så vid flytt blir det tomt i bakre delen. I morgon skruva ned trä reglarna.

Invertern har jag fått hem men jag har bestämt mig för att anlita en elektriker som ska få mäta och kolla systemet innan så att allt står rätt till.

Similar Posts:

  None Found

8 thoughts on “Flytt av ytterdörr planeras

 1. Är nyfiken hur du kommer att göra med garderoben som monterats ner, jag inbillar mig att det ser ut att vara möjligt att sätta upp en mindre garderob där du hade planerat att ha kaminen på den gamla planlösningen.

 2. Jag har inte så mycket prylar och har inte använt all yta så jag tänkte ha krokar för ytterkläder direkt till vänster. Kanske ett hyllplan ovanför dörren för mössor och annat. Resten hamnar på loftet eller i annan förvaring. Att rensa på prylar tills man bara har det där man använder är svårt men något som jag verkligen vill.

 3. skulle ha plats med litet skåp men väljer att ha lite krokar och eventuellt hylla ovanför dörren för lite annat som mössa och vantar mm. De mesta jag hade i lådorna var paracord för min paracord försäljning och kläder. Jag väljer att ha mindre kläder men bara det jag gillar, resten skänkes bort. Att inte ha mer än nödvändigt.

 4. Med den flyttade dörren enligt skissen så hamnar du på så som de flesta husvagnar är designade med dörr och inredning! Det finns nog väldigt mycket erfarenhet bakom den utformningen.
  Folk som bor mycket i sina husvagnar brukar i diskussioner om husvagnars utformning betona vikten av en instegsgarderob precis vid dörren. För både ytterkläder och skor.
  Det är vad jag också känner saknad av i min lilla husvagn – 6,5kvm ger inte möjlighet till det.
  Kanske räcker det med krokar och ett hyllplan för rimlig bekvämlighet, så som du funderar på.
  Speciellt under vintersäsongen är det skönt med en bra plats för ytterkläder och ytterskor.
  Gärna en utformning där snö och väta från skorna fångas upp och lätt kan tömmas ut lite senare.
  Jag köpte en fyrkantig bilmatta med 3-4cm höga kanter till min vintercamping förra hösten, där de snöiga kängorna kan stå och tina av sig vätan – fungerade kanonsmidigt.

 5. Ja det är nog så Bosse att det som är beprövat och används ofta är en bra lösning. Nu får jag göra extra jobbet men det känns värt det. Kanske skulle lämna lite plats direkt till höger åt skor, eller ett sådant där tyg rack där man kan lägga i en sko i varje fack. Funkar dock kanske inte för stora vinter skor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>