Dag 6-12 (26/9-2/10)

Jag har varit i Stockholm 2 dagar under den här perioden.

Första dagen kom kanal 5 killarna och filmade här där jag bor idag. Sedan åkte vi till Stockholm och gick en ABF kurs om överlevnad. Den kallades Zombie kurs men handlade framförallt om överlevnad. Men de spelar upp en radiosändning där en katastrof sker på ett sjukhus och sedan är tanken att man ska diskutera hur man eventuellt ska hantera denna situation. Men själva överlevnads delen var intressant, det mesta visste jag ,  men de hade en hel del fakta som var intressant.

Dagen efter så blev det Stockholm igen. Först åkte jag och lämnade Invertern till han som jag köpte den av, det går på garantin och kommer hem till mig med posten när den är klar. Tar el från campingen och det är ju tråkigt eftersom alla mina batterier är fulla sedan länge.

Sedan gjorde jag något riktigt roligt, jag besökte firman tillfalligatoan.se som hade lovat mig att sponsra mig på deras toa lösning. De hade en massa roliga saker för sig bland annat så tänker de nu snart komma ut med hur man ska kunna återvinna bajset som kommer i tillfälliga toa. Det gillar jag massor. Allt som kommer ur mig blir sedan värme,  bättre kan det inte bli. Det kommer jag att hålla koll på för det är något jag verkligen vill göra. Men en rolig sak som de gör som inte jag gör är att de använder pellets istället för sågspån. Jag är jätte nöjd med resultatet av att använda pellets. Pelletsen är ju ihoptryckt sågspån och när det kommer i kontakt med vätska eller bajs så som bubblar varje pelletsbit upp och blir större och lägger sig som mossa över det du gjort i hinken. Det mesta som kvinnor gör är ju att pissa i massor och jag tänkte att det skulle bli väldigt blött men det blir det inte och jag har ingen lukt av urin eller bajs, fungerar faktiskt bättre än sågspån. Men sågspånet är däremot gratis för mig. Men nu fick jag en massa pellets gratis av dem så jag är nöjd. Och jag tänker att om jag sedan ska elda med detta så har jag bajs och pellets som är super bra att elda med. Men som sagt jag väntar på hur de har tänkt sig hur det ska gå till. Här på campingen får jag ju slänga allt i min hink i hans kompost men nu vill jag ju spara det för eldning men vi får se hur jag gör med det.

Så här ser det ut med den på det som ska bli toa delen. Först hade jag tänkt att jag skulle bygga en bänk med hål i för hinken men jag tycker att det blir mer utrymme för toan och benen på det här sättet och det blir lättare att hålla rent runt om så det kommer nog få se ut så här.


De hade även en annan rolig sak som de har patenterat. Det är en liten sak, typ som en penna som du använder för att frilägga skruvarna i tex. en gips vägg om du ska ta ned skivorna. Den hittar skruvarna i regeln och sedan slår du ett slag med hammaren för att frilägga skruven. På det här sättet slipper man ha sönder gipsskivan och slipper skräpa ned hela rummet. Den är också bra för att veta var regeln är, dvs regeln är där man finner skruvarna som skivorna är fästa . Detta är bra att veta om man vill montera en hylla eller dylikt.

Efter detta var jag och lämnade en data skärm hos en blogg läsare, roligt att träffa personer som läser min blogg IRL.

Efter detta så ruinerade jag mig på IKEA, full bil.

Det blev en madrass till sonen, visade sig vara lite för hög men det går, sedan tyckte han den var för hård. Men han ska testa den i natt.

Köpte fler förvarings boxar till loftet.

Två mattor att ställa fåtöljerna på som har glansig undersida allt för att det ska bli lättare att flytta på dem.

Två barstolar till köksbords delen

Sedan lite små grejjor till köks delen för att jag ska ha bättre ordning, var sak till sin plats.

På vägen upp till Stockholm lyssnade jag på P1 Kosmos som handlade en del om att bo i vagn, de pratar även om Tiny houses. För er som vill lyssna på det så hittar ni programmet här.

Resterande av dagarna har jag inte gjort så mycket mer än arbetat på att det andra huset som jag ska hyra ut blir städat. Tagit det lugnt då jag fortfarande haft sviter av hjärnskakningen.

 

 

Similar Posts:

2 thoughts on “Dag 6-12 (26/9-2/10)

  1. Hej Helena!

    Så fint du har fått det. Vi beundrar dig verkligen som tar steget att flytta från stort till litet. Själva tog vi ett rakt motsatt steg för en vecka sedan. Från husvagn till hus. Nu är inte vårt hus så där jättestort ca 53 kvm men det känns som kungliga slottet för oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>