Dag 37 (27/10)

Tänk att jag redan bott 37 dagar i mitt lilla hus. Det känns bara bra och det är en lättnad. Tittat runt på andra tiny house byggare och tänker tillbaka på mitt eget bygge. Tänk vad mycket jag har gjort och så mycket tid jag lagt ned på att förkovra mig, åka runt och fråga, inhandla och sedan bygga och blogga. Det har varit ett engagemang som har varit stort, ibland så har jag funderat på om jag inte varit lite manisk. Jag har varit så inne i det att jag inte gjort annat än tänkt off-grid tankar på fritiden, mycket lite tid med kompisar. Jag gjorde en del stora val för att kunna åstadkomma detta. Jag valde att börja jobba natt, jag jobbade mycket övertid, ledig tid var off-grid tid och kompisar fick komma över på korta fika pauser. Det var ett val. Jag är glad över att kompisarna finns kvar trots detta i dag. Nu ska de få mer tid och engagemang igen. Det går att göra detta som jag gjort med mindre förluster om man väljer att göra det på flera år. Då går det att hitta mer återvunnet material vilket ger en bättre budget och kanske mindre övertid. Det ger mindre stress. Jag tycker inte jag haft en negativ stress men jag känner det nu att jag är lite sliten men glad över att jag inte har så mycket kvar och det som är kvar är det som känns som roligaste kvar, det som skapar en helhet i hemmet.

I dag har jag haft besluts problem. Jag tvekade på om jag hade rätt vedkamin eller om jag inte skulle ha vedkamin utan kanske någon gasol variant. Det slutade med att jag var runt på husvagns firm, båtfirma, kamin firma för att fråga på olika värmekällor. Det slutade med att det blir vedkamin, den  jag redan köpt. Fick reda på hur jag skulle göra genomdragningen genom väggen. Kvar att göra: Jag ska till Kamin och kakel och se om jag kan bli sponsrad på minerit skiva och plåt till golv, till en plåt nisse som kan göra en plåt som ska sitta på insidan och utsidan, till bygghandel för att införskaffa mineral ull till väggen. För att få in syre i vagnen ska en ventil monteras bakom kaminen och en på sovloftets gavel för att skapa ett genomdrag.

 

Similar Posts:

2 thoughts on “Dag 37 (27/10)

 1. Hej
  Du borde ta och kolla in TEG (Thermoelectric Generator) om du inte har gjort det dvs.
  Det går ut på att man har en platta som man värmer på ena sidan och kyler på den andra.
  Temperaturskillnaden gör så att det generas elektricitet.
  Större temperaturskillnad ger mer elektricitet, så jag kan tänka mig att det skulle kunna fungera bra på vintern.
  Minus 20 grader ute för den “kalla” sidan och så den “varma” sidan kopplad till gas/vedspisen.
  Man kan lätt göra en egen TEG av ett peltierelement.

  Här har du lite mera info:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_generator
  http://www.tegpower.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>