Dag 16-25 (6/10-15/10)

Det är nu mitten av oktober och det börjar bli kallt ute.

Jag ligger efter med en del i huset och en av dem är värme. Jag har ännu inte installerat kaminen. Väntar fortfarande på lönen. Jag använder nu ett litet element som inte riktigt klarar av att få upp temperaturen. Delvis för att förråds delen/burspråket inte varit och är fullt isolerat som det ska. Jag har börjat isolera taket och förråds luckan är tätad men inte helt isolerad ännu. Elementet får huset att bli runt 18-20 grader nu sedan den sista isoleringen. Men jag räknar med att isolera resten under morgondagen.

Invertern har till mitt förtret inte kommit tillbaka från lagning ännu, vilket gör mig beroende av elen från campingen.

Tvätta kläder

Tvätta kläder börjar bli ett måste och jag har annat att göra så jag funderar på att tvätta hos kompis ett tag. Annars var tanken att tvätta med min handvevade maskin. Men om jag ska göra det bör jag tvätta oftare vilket jag inte gjort och därmed har en rejäl hög.

Flytt städ och röjning

Jag har spenderat mycket tid med att se till att mitt hus som jag ska hyra ut blivit städat och rensat. Det blev massor av resor till tippen för jag rensade brutalt men inser att jag inte vill ha så mycket som jag dock har lagt in i vagnen. Så i dag rensade jag lite kläder som ska skänkas bort. Sommar kläder packas undan i lådor på loftet för förvaring till nästa säsong. Men nu har jag hyrt ut huset och allt är klart på den fronten så nu kan jag lägga all min energi på Hjulia, vilket känns otroligt skönt.

När jag kom över med alla prylar från gamla huset blev det ordentligt stökigt i mitt lilla utrymme. Men i går så tog jag mig samman och röjde det mesta. Jag är inne i en jobb period så det blir inte så mycket gjort. Jag njuter nu mest av att jag har mindre att göra och faktiskt har lite tid till vänner och egna intressen. Det är ju trots allt för att få mer egen tid som jag gjort det här så nu är det dags att få unna sig lite även om det fortfarande inte är klart.

Posten

Att vara skriven någonstans och få posten levererad trodde jag skulle bli en svår nöt att knäcka. Men det verkar som att allt ordnar sig. Jag har fått en fast adress som är till campingen och en egen brevlåda uppe vid vägen. Jag behövde bara prata med lantbrevbäraren om mitt läge och det jag behövde var bara att sätta upp en brevlåda och sedan kontakta kommunen om att de gav mig en egen adress. Jag ringde kommunen som var tillmötesgående och vi hittade på en adress som var lämplig att ha just där jag bor. Det innebär att jag blir fast skriven där jag nu bor. Till våren ska jag ju flytta till någon enskild plats och räknar då med att även om jag inte äger marken får göra på samma sätt. På det här sättet slipper jag att ha tillfällig eftersändning från huset jag äger men hyr ut. På måndag ska jag kunna göra adressändringen för då har den nya adressen gått igenom.

Sågspåns toa/pellets toa

Toaletten funderar mycket bra, jag är helnöjd. Pelletsen suger upp allt urinen och ser till att det inte luktar urin eller bajs. Däremot luktar det en del trä. Inget som jag ogillar men sonen är inte förtjust i lukten. Så jag har funderat men ännu inte genomfört att använda sågspån ibland en kombination av sågspåns toan jag hade tidigare och pellets toan som jag har nu. Jag fick ju för er som läser detta för första gången en sponsring från tillfälligatoan.se som har kommit på att pellets fungerar mycket bra mot lukt och att det suger upp urin mycket bra. Läs tidigare inlägg här.

Planer

Till nästa löning så blir det att installera kaminen och köpa en trappa till loftet.

Similar Posts:

2 thoughts on “Dag 16-25 (6/10-15/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>