Dag 1-2 (21-22/9)

Dagen kom då Mattias och jag skulle flytta in permanent i Hjulia. Innan jag hämtade Mattias från sin pappa var jag tvungen att sätta upp räcken vid hans säng, precis som på min sida. Efter hjärnskakningen jag fick av att ramla från loftet när stegen gav vika så prioriterar jag nu detta.

Loft säkerhet

Jag har redan tittat ut en stege på Bauhause som jag ska åka och köpa när löningen kommer om en vecka. Den kommer att ha räcke vid sidan om trappen så den kommer bli mycket säker.

Första dagen var ingenting på plats och det kändes som om vi var och campade. Vi tar fortfarande strömmen från campingen för att jag ännu inte installerat gasolen till spisen/ungnen och genomströmnings varmvattenberedare. Så jag använder  elplatta. Inte har jag rinnande vatten heller utan i dunk med kran. Avloppet går rakt ut på golvet så i dag har jag ställt en hink under slasken. Men jag går och diskar i köket på campingen när jag går på toa.

Uppvärmning sker just nu med ett litet element. Har inte behövt använda det någe speciellt. När vi varit en stund i stugan så har det blivit precis lagom. Vi trivs båda också mycket bättre när det är lite svalt. Kaminen är inköpt och befinner sig i stugan men den är inte installerad. Handlar bara om att jag inte haft tid ännu och att jag eventuellt väntar på en sponsring av skorstenen så jag får något riktigt bra. Annars får det bli den befintliga som jag köpt.

Nu känns det som jag har prylar överallt och det beror mest på att jag inte har gjort några hyllplan så jag kan stoppa in saker. Men det ser ut som om jag kommer ha gott om plats för mina saker.

Jag upplever det inte som trångt i stugan men mig och Mattias men inser att det blir inte alldeles lätt att ta emot besök eftersom vi valde så stora fåtöljer. Har vi dessutom en brasa tänd i kaminen så går det inte sitta så nära den. Men vi får se hur det blir med den frågan i framtiden när det kommer besök.

Men om det är något jag är super nöjd med så är det min utsikt från köksfönstret, ja och takfönstren också men se så vacker vy jag har och ibland går det kor utanför, verkligen rogivande.

Men nu är ju inte tanken att jag ska bosätta mig här. Jag har till den 1 maj -12 att finna mig en plats för min stuga på landet. Jag måste då också vara helt klar så jag klarar mig off-grid.

I dag fungerar inte invertern och jag har haft en massa förhinder att lämna in den, hoppas få det gjort i nästa vecka. Inte heller har jag dragit alla dosor i stugan. Men systemet fungerar perfekt fram till invertern.

Jag har således en hel del att göra innan jag är klar. Dessutom behöver jag lägga en hel del tid på att städa mig ur mitt hus som jag äger och ska hyra ut. Jag delar min tid mellan båda mina hus. Mitt hus ska jag vara ur den 23/10 så jag har en månad att fixa detta på

Similar Posts:

    None Found

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>