Jonathan

Jag har skrivit om Jonathan förrut och nu har jag inte hört från honom på länge på nätet men så kom han med 6 videos som var väldigt bra. Så de presenterar jag här nedan. Han har sin hemsida här.

Här visar Jonathan sina solpaneler och hur han på ett smidigt sätt kan koppla upp panelerna på olika ställen runt sitt hus.

YouTube Preview Image

Jonathan visar oss runt i hans lilla hus på hjul.

YouTube Preview Image

Här visar han sitt batteri och en apparat som visar vad solpanel ger. Förklarar det elektriska.

YouTube Preview Image

Förklarar sitt vatten system

YouTube Preview Image

Här får vi se hans sågspånstoalett, en snyggare variant än den jag har. Jag blev mycket sugen på att göra en ny nu och det ska jag ju göra men det kanske inte ligger högst upp på prioriterings listan.

YouTube Preview Image

Similar Posts:

2 thoughts on “Jonathan

 1. jag har läst om dit bygge ett tag. jag undra lite du ska plocka ved från skogen [stöld], hoppas få bo gratis på någons mark, och hämta vatten från mackar eller få gratis.
  problenet med din uträkning är att du tror att alt bara ska bli gratis när du flyttar.
  om du tar ved i dag så blir det gratis med värme om du tar vatten i dag blir det gratis.
  varför flyttar du inte bara till en kolonilott och skaffar en husvagn.jag vet dom har inte 2 våningar och ser inte ut som hus men är du aldrig rädd att när du byggt klart inser att detta bara var en 40 års kris och om du inte vill ha lån kan du inte flytta till en 1a i stan eller hysa ett litet torp på landet. ska du åka land och rike runt på en traktor. för u.s.a och Sverige har olika regler på släp.ps om du lyckas är du värd stora saker och jag kommer att beundra dig hela mitt liv ,men jag är skeptisk

 2. Det löser sig beroende på var jag blir stående. Är lite inne på att kanske inte ha vedkamin längre. Vi får se hur jag löser allt i slutändan. Vad som gäller för kvistar på marken i skogen vet jag inte….tänkte inte att sly skulle räknas som stöld. Men i så fall är det väl bara att fråga…oftast ligger det och ruttnar bort….eller så får jag väl köpa. Jag tänker som så att allt som inte är som jag vill går att lösa istället för att tänka att allt som är som jag inte vill alltid kommer att vara så och att jag inte kan göra något åt det.
  Jag gillar uttrycket “det finns inga problem bara lösningar”
  Vad det gäller att misslyckas så tror jag inte på att det går att misslyckas. För mig är att misslyckas varit att jag försökt och inte nått det resultat jag ville. jag har helt enkelt gjort ett val som ledde mig i en annan riktning än jag trodde att det skulle göra. Så ett “misslyckande” som du skulle kalla det är för mig ett steg närmre ett lyckande. Jag har försökt och uteslutit en metod som inte fungerade….så det är bara att gå på det igen.
  Många människor startar inte det som krävs för att lyckas med deras drömmar för rädslan att misslyckas och se alla nära titta på dem som om de misslyckats. Men genom att inte prövat att nå deras drömmar så har de faktiskt på något sätt svikit sig själva.
  Jag är inte rädd för mycket längre och det är skönt. En av de svåra hindren som finns är just att klara av att göra det jag tror på även om andra tror att jag gör ett stort misstag….att gå mot vinden…att gå på stigar som inte redan är upptrampade….att göra saker som stundom är att famla i mörkret….att gå emot rädslan att falla.

  Om jag inser om 1 år att det här var en 40 års kris….vad har jag då förlorat? Inte mycket, jag gjorde ju det jag gillade just då, jag kände mig inspirerad, lärde mig nya saker, lärde känna nya människor, inspirerade förhoppningsvis andra i deras liv. Jag tror att livet går ut på att utvecklas och det har jag gjort vad som än händer.

  Jag vet inte exakt vad jag ska göra framöver och det är att ha tillit till livet. Jag måste inte ha svaren på allt nu….jag går på känslan och det är gott nog åt mig.

  Jag ska inte åka runt med traktor även om det inte är fel i sig. Allt är rätt om jag själv väljer det. Jag kanske väljer att ställa stugan på ett ställe eller flytta den varje dag.

  Jag bor i en liten stuga på landet 55 kvadrat, använder inte så mycket så varför ha mer än jag behöver?
  Kolonilott är inte bättre än stugan jag äger.
  Husvagn är faktiskt för trångt för mig och för opersonligt.
  Jag älskar min stuga på landet men jag älskar min lilla stuga på hjul också och av de två vinner i dagsläget det lilla.

  Jag tänkte när jag sålt mitt hus och flyttat in i mitt hus på hjul låta er följa mina tankar och hur det faktiskt blev i ett år.

  Om jag “lyckas” i ditt tycke hoppas jag att du vänder din beundran innåt i dig själv och tittar på om du har drömmar som du kan uppfylla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>