En dag i flitens anda

Det har varit en sådan fantastiskt underbar dag i dag och krafterna har kommit tillbaka. Inte helt frisk men tillräckligt för att orka arbeta på gården.

I dag har mina funderingar gått runt hur jag ska göra med min stuga jag bor i just nu. Jag äger huset (fritidshuset) och ska ju sälja det när mitt hus på hjul är klart. Men jag skulle vilja sälja huset till oktober och då måste jag sätta ut huset på försäljning ganska snart. Jag tror att jag får ett bättre bud om det kommer ut under sommaren. Men jag kan aldrig veta hur långt jag kommit på “Hjulia” (mitt hus på hjul) till Oktober. Om jag gör det här nu kommer jag få otroligt mycket att göra och absolut ingen fritid tills huset är sålt och jag bor permanent i Hjulia. Gör jag det här måste jag ta tid för att göra i ordning mitt hus jag bor i först och sedan flytta ned Hjulia på sina däck och placera henne nedanför min carport så den inte står i vägen för ev. spekulanter på mitt fritidshus. Men kanske ska jag vara snäll mot mig själv och avvakta tills Hjulia är klar. Men säljer jag skulle jag få loss pengar. Nog pratat om detta, ville bara tala om vart mina tankar går. Skulle också kunna hyra ut till nästa sommar.

För ett antal dagar sedan så trampade jag rakt igenom trappen till Hjulia och var inte långt ifrån att skada mig ordentligt. Men jag fick bara stora blåmärken och ett dåligt samvete för att jag inte byggt den ordentligt från början. Så igår gick jag ut till trappan som var sönder och förbättrade och förstärkte den ordentligt och satte på ett räcke. Säkerhet är viktigt särskilt då jag jobbar själv. Så här blev det.

förstärkt trappa

I dag vaknade jag vid 10 och insåg att jag bara hade typ 2 timmar på mig att göra två King size paracord armband och dra in till stan och posta de tre beställningarna jag fått den sista tiden. Suckade lite över detta då jag såg det soliga vädret och längtade ut på gården. Men de beställningar jag får vill jag få iväg snabbt. Så iväg med dem, hem och äta frukost/lunch och sedan ut på gården.

King sixe kobra armband, paracord 550

I dag har jag arbetat på förråds taket. Det tar verkligen mycket tid men ser inte ut som jag gjort något.

Förråds taket

Sedan en remsa av tjärpapp, den ska sitta där innan plåten, efter alla konstens regler!

tjärpapp

Och sedan lite plåt

dropplist

Sedan har jag röjt på gården, städar utifall att jag ska visa fritidhuset och för att det inte ser bra ut.

Jag var också en vända till tippen med skräp, röjde ju för ett tag på vinden, har ett antal rundor kvar dit. Hittade lite fina virkesbitar på tippen som jag tog. Ja, jag vet att man inte får ta från skroten men jag tycker att det är slöseri med resurser så jag ser det som civil olydnad som jag accepterar. Jag tycker att vi inte ska ha rätten att säga att det vi slänger inte ska kunna användas av andra för jordens resurser sinar.

Sedan har jag plockat virke till min kamin, det ligger lite varstans runt gården och spill från Hjulia. Veden har tagit slut men det är okej för nu har jag så många pallar som jag måste bli av med och nu får det då bli som värme.

Jag håller på att planera för en ny sågspånstoalett både i fritidshuset och Hjulia. Jag har nu provat den varianten jag har nu och har valt att jag inte ska ha urinseparering. Tanken var god men för många nackdelar med lekage, fryser på vintern och lukt. I vinter har jag inte haft urinseparering och har då fått tömma oftare men är ändå ett bättre alternativ har jag insett. Så nu behöver jag bygga om sågspånstoan efter detta koncept. Hink inköpt.

sågspåns toalett tunna

Ledig några dagar till mer exakt till fredag så jag har några härliga dagar kvar, hoppas det underbara vädret håller i sig till dess.

Similar Posts:

4 thoughts on “En dag i flitens anda

 1. Hej!
  Jag hittade din hemsida genom köpstoppsbloggen…..har varit in och läste ett otal gånger men jag har inte läst allting ännu tror jag.

  Du inspirerar mig verkligen till att inse att vi inte behöver så mycket saker, att vi kan bo på mindre yta och att vi kan klara oss på en mindre mängd pengar… Jag har själv flyttat in i en 1:a för att få någon ordning på ekonomin…..den är 1500:- billigare än min förra lägenhet som var en 2:a. Att jag flyttade till mindre gjorde att jag var tvungen att göra mig av med en hel del saker som jag sparat på och som jag inte använt på flera år. Det känns så skönt!! Dessutom så inspirerar jag andra till att göra likadant….kvinnor i min ålder brukar ju vanligtvis inte bo i en 1:a, känner mig nästan som en student igen!! Att man börjar med en sak triggar till fler saker……
  Jag vill också säga att jag tycker du är tuff som bygger helt själv. Jag tycker huset blir jättefint och du har valt roliga färger. Du är duktig!! tycker jag. Skulle mer än gärna komma till dig och göra studiebesök när allt är klart men jag tror ju att du bor i södra Sverige någonstans och jag bor i Norrbotten, det är lite långt men man vet ju aldrig om man någon gång har vägarna förbi.
  Lycka till i fortsättningen med bygget!
  Inger, 58 år.

 2. Hej Inger,
  Tack för ditt positiva inlägg, blir glad av att du gillar huset. Jag förstår hur du tänker att folk anser att man ska bo på ett visst sätt. Jag menar stort och fint ger en status. Bo i ett hus på hjul kommer snarare ge en dålig status för de som inte ser tanken bakom det här. Varför ha större än vad man behöver och mer prylar än vad som används?! Jag kommer aldrig ut med någon sak till hemmet längre. Jag vet att jag ska göra mig av med saker inte lägga till. Däremot tänker jag att om jag nu har så lite möbler och saker så kan jag däremot ha kvalitet på det jag har. Men det enda nya jag ska köpa är 2 fotöljer i mitt hus på hjul, resten har jag. Nä förresten, madrasser behöver jag, det blir lite special när man vill spara takhöjd men ändå ha en bra ligg komfort.
  Tack själv och lycka till med att inspirera andra vänninor till att leva som minimalister……så att de har råd att leva stort på ett annat sätt.

 3. Hej Ulrik,
  Ja det stör mig verkligen att det ska slängas. Jag skulle kunna byggt hela huset gratis om jag fått ta virke från tippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>