4 thoughts on “el grejjor

 1. hej igen jag har kolat lite noga på din bild på el sakerna du köpt och med dom kontakter du har så ska du bara använda
  220v ac så mit förslag till eldragning.
  1lampor kan du ha ett 220v system och ett 12v parallellt 12v till halogen 5w eller lysdiod 1w och 220v med lågenergilampor 11w när du vill ha riktigt ljust men till all annan apparatur har du 220v fördelen är att om det blir för lite ström för att driva 220v så finns det alltid lyse att tillgå men är det så att du alltid skall ha ett kylskåp goende så att invertern ändå är igång så kan du lika hjärna köra på vanliga lågenergilampor 3w,5w,9w,11w.
  2.att koppla all 220v el inne i vagnen till inverten och sedan om du får tag i en on-grid kabel så kopplar du den till en batteriladdare som du har kopplat till dina batteri.
  det skulle vara kul att få se bilder på hur ni drar elen eller kanske en liten video på youtube.

 2. Nu blir jag förvirrad ibland skriver man 220 volt och ibland 230 volt, vad är skillnaden. Ur inverten skulle jag få 230volt (men den ska jag lämna tillbaka för jag behöver en kraftigare inverter men på vissa invertrar är det 12volt till 220??

  Vi har inte börjat dra elen ännu, jag har börjat dra vp rören och självklart kommer jag visa både med bild och video. Men nu arbetar jag dagtid och har mindre tid och just nu håller jag på med både förrådsdelen, eldragningen och ett takfönster. Vet inte varför jag gör så men allt är så roligt!!

  Jag vet inte hur man drar 12 volt så det lättaste för mig blir att använda inverter. Men jag har fortfarande tid att ändra mig eftersom jag inte satt igång ännu. Jag hade tänkt LED belysning för att de drar så lite men jag är medveten om att man inte får den där riktigt bra belysningen. Vad är fördelen med att dra 12 volt till belysningen och inte via invertern?

  Det kommer nog hända att jag laddar batterierna från nätet eller från ett elverk…hur det ska se ut vet jag inte men det löser sig väl. Du får jätte gärna förklara men som du märker så är detta verkligen inte min expertis. Jag har mycket att lära och just den här biten med 12 volt och så verkade inte elektrikern förstå sig på (nybliven sådan) så jag får sätta mig in i det. Men jag ska ialla fall dra ett vanligt system sedan om det blir något mer i första fasen beror nog på om jag lyckas förstå hur jag ska gå tillväga.

  Tack för hjälpen än en gång

 3. hej jag undrar om du inte skulle behöva en badrumsfläk det finns från 200kr köp inte en dyr som går på solceller utan köp en billig som du kopplar till ditt elsystem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>