Oljan och fosfor, hur klarar vi oss utan!

Jag har blivit tipsad om detta tv program av en läsare,

måndag 15 november 20.00 svt2 Vetenskapens värld

vetenskapens värld

Del 13 av 18. Förut kallades de för olyckskorpar - de som sade att världens oljeresurser håller på att sina. Nu varnar världens största försäkringsbolag för att oljan inte räcker ens till nästa högkonjunktur och att priserna kan rusa i höjden redan inom några få år. Samtidigt ser forskare nu att flera andra viktiga råvaror börjar ta slut i jordskorpan. En av dem är fosfor, som är livsviktig för hela världens jordbruksproduktion. Och så lyfter arkeologerna på locket till en av Sveriges mest spännande fornborgar: Runsa var en både exklusiv och toppmodern befäst borg under folkvandringstiden.

Det här ska jag absolut titta på, tack för tipset!

Similar Posts:

    None Found

2 thoughts on “Oljan och fosfor, hur klarar vi oss utan!

  1. Så istället för att göra kläder och köra bilar på olja så kan vi göra kläder av hampa och köra bilar på vatten. Ett stort problem är då löst!

    Men om man litar på massmedia och vad skolan lär oss så kan man inte bygga om våra vanliga bensinbilar så dom går på vatten, även när det går i praktiken.

  2. Ja, det finns lösningar och vi kommer klara dem, men det kommer att bli stökigt i världen innan man gjort det. Men kanske är det här en bra väckarklocka om att vi inte riktigt lever som vi bör för att jorden ska överleva. .
    Programmet gjorde mig på det klara med att det jag håller på med nu att bli självförsörjande inom olika bitar är helt rätt. Krisen kommer om några år men är man förberedd så slår det inte lika hårt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>