Vad behöver jag i mitt hus på hjul

Jag tänkte börja fundera på vad jag kommer behöva för prylar i mitt hus på hjul. Det behövs en ordentlig planering av husets alla skrymslen för att var sak ska ha sin plats, varken mer eller mindre. För att jag ska kunna göra det behöver jag prioritera och fundera över varje sak som går in i huset. Jag tänkte göra en lista här som  jag fyller på och tar bort saker varefter jag kommer på vad som är viktigt för mig. Ge mig gärna råd och om ni ser något som jag behöver eller om det finns någon sak som kan vara smartare att ha än någon annan. Det är bra att hitta saker som kan användas inom flera områden.

Kök

 • Kastrull, 2 st
 • Stekpanna, 1 st
 • Kniv, 1 st
 • Plastbunke, 1 st
 • Matlådor, 5 st
 • knivar,gafflar och skedar, 5 av vardera.
 • Slev, stekspade, pasta  slev, visp
 • Dricks glas som går att använda som mugg till tex. kaffe/te, 5 st
 • Tallrikar flata och djupa, 5 st vardera
 • Disk/tvättmedelflaska (avkok på tvättnötter)
 • Handvevad tvättmaskin (smutstvätt förvaras i maskinen i väntan på tvätt)
 • Utrymme för skafferi varor
 • Disktrasa
 • Påsar
 • Sax, 1 st
 • Glas skål, 1 st
 • Skärbräda

Vardagsrum

 • Soffa, bäddbar
 • Soffbord
 • Duk till soffbord
 • Ljus, ljushållare
 • Hink, blås, tänd papper och liten spade till kaminen
 • Ved

Hall del

 • Räkningar, viktiga papper mm
 • Skor (sandaler, gympa skor och vinter skor) 1 st av vardera
 • Plats för 5 jackor för gäst och mina jackor.

Toalett utrymme

 • Fön
 • Mediciner
 • tvål
 • hårschampo/balsam
 • borste
 • hårskum
 • snoddar
 • handdukar 3 st
 • Lite blandade hygien artiklar
 • Tandborste och tandkräm
 • Morgonrock, 1 st

sovrum

 • Täcke 3 st
 • örngott, lakan 3 st vardera
 • Kuddar 3 st

Kläder

 • kortärmade tröjor, 5 st
 • Långärmade tröjor, 5 st
 • Byxor, 4 st
 • Jackor, vinter, höst 2 st
 • skor, 3 st
 • Strumpor, 8 st
 • Underkläder, 8 st
 • Termobrallor, 1 st
 • Bh, 2 st
 • Mysbrallor, 1 st
 • Sov kläder
 • Munktröja 1 st
 • Arbets kläder 1 st
 • Arbets jacka 1 st
 • Väst, 1 st
 • Socka, 1 st

Tekniska prylar

 • Dator, mobilt bredbands dosa, extern hårddisk, laddare, hörlurar, dataväska.
 • mobil, mobil laddare
 • Digital kamera, laddare
 • bankdosa
 • Högtalar system till datorn

Hobby

 • penslar, färg, panåer
 • tarot kortlek+bok, en liten yoga staty
 • böcker (gillar mina böcker, blir svårt att rensa bort  här, max 50 st)
 • Kortlek
 • Block
 • Pennor
 • Digeridoo
 • 3 prydnads saker, ark, yoga staty, ängel ljus stake, buddha
 • Spikmatta

Similar Posts:

3 thoughts on “Vad behöver jag i mitt hus på hjul

 1. Vilken bra lista :) ..men jag skulle ha två knivar, en för kött/fisk (om man äter det) och en för bröd. Skärbräda är alltid bra både en stor och en liten :) … och så skulle jag skippa flata tallrikar och köra med enbart djupa :) … fast klart jag äter mycket i djuptallrik och kör med sked *S*. Fön skulle oxå gå bort :) ..
  Har du verkligen både mobil bredbandsdosa och en internetdosa.. eller menar du kanske bankdosan.. den är ju helt klart ett måste ju…
  Och jag är djupt imponerad av att du tänker bosätta dig så där *L* personligen skulle jag få tuppjuck inom fem minuter helt enkelt få klaustofobi (om det nu stavas så) och jag skulle inte klara mig utan växter och det får man knappast in på dessa få kvadratmetrar och säkerligen blir det både för varmt och kallt emellanåt *L*…

 2. Kul att du svarade på min lista. Jag klarar mig med en kniv för jag skär nästan aldrig kött eller fisk. Skärbräda bör jag ha, det glömde jag. Fön drar mycket ström så den kommer kanske att få gå bort för mig med men mitt hår torkar så långsamt. Bankdosa menar jag :)
  Jag tycker om att ha allt jag behöver inom räckhåll så jag tror att det kommer att passa mig bra att bo såhär :)

 3. Tur vi alla är olika :) )).. ja håret kan ju bli problem förstås om det torkar långsamt :) )..utblås från kaminen så torkar det fortare :) … nää jag vet inte *L*…och du Lycka till! Jag följer ditt projekt här och fb och på alternativ *S* japp har blivit lite insöad på detta jag oxå men inte husvagn alldeles för litet som sagt men ett litet torp skulle ju sitta fint :) får se man måste ju klura först innan man kommer till skott så att säga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>