Att leva utan räkningar

Vad skulle du göra om du inte hade några lån, hyra eller räkningar för värme eller vatten?

Skulle du börja våga drömma om det omöjliga som att spendera mer tid med barnbarnen eller börja studera eller resa eller rent av ta 3 månaders semester om året eller gå ned i arbetstid? VAD skulle du göra? Byta jobb, börja måla göra volontär arbeten, engagera dig i någon organisation för att göra något bättre för samhället? Listan är lång.

Det är svårt att drömma om att göra dessa saker när du är låst till 40 timmars arbetsvecka för du har huslån, studielån, barn som vill ha samma saker som de andra barnen och en arbetsgivare som ger dig så lite lön som det går. Känner du att du skulle vilja göra något annat eller iallafall lite mer än du gör i dag. Då är du inte ensam!

Jag har drömmar och jag tänker förverkliga dem.

Det kan du med.

Men vad är du beredd att offra för att få det du vill? Kan du tänka dig att jobba dubbelt en tid för att nå dina mål? Eller spendera en stor del av din fritid till att förverkliga det som behövs för att kliva ur samhällets grepp om dig. Eller är det inte samhällets grepp om dig? Det kanske är ditt eget grepp om dig själv. Att våga ta steget.

Jag ser inte samhället som ett hot men det är ofrånkomligt att samhället har ett grepp om mig som gör det svårt för mig att växa. Ses jag som ett hot mot samhället som vill bygga mitt hus på hjul och bo med alternativa energier. Ja samhället får ju inga pengar till min värme och elförbrukning men det är ju bra om man ser till det stora perspektivet MILJÖN. Att jag vill arbeta mindre tycker  jag inte är konstigt, hur många vill inte det? Jag älskar mitt jobb,  betyder det att jag vill spendera mer tid med mina arbetskamrater än med de som finns utanför min arbetsplats, mina barn och vänner? Vill du det? Hur många skolavslutningar, julaftnar, födelsedagar mm har du missat för att du jobbar och inte har råd att ta ledigt för att du har lån, hyror mm?

Jag vill inte att du ska börja misströsta över ditt liv men fundera över vad du vill om det inte fanns några begränsningar för dig, skulle du då ha det som du har det i dag? Finns det något du längtar efter att göra? Vad brinner du för? En vän jag har är lärare, hon vill åka till ett fattigt land och undervisa, hur ska det gå till? Ska det vara omöjligt? Så vad är du beredd att göra för att förverkliga dina drömmar? Eller har du glömt att drömma? Kommer du ihåg vad du haft för drömmar tidigare i ditt liv, innan barnen kom och livet bara verkar rinna på? Vad har du gjort de senaste 10 åren? har dom gått snabbt? Har du gjort det du tänkt dig att göra?

Livet är inte så långt att du kan vänta på att saker ska lösa sig av sig självt.

Livet har ett slut datum och du och jag vet inte vilken dag som är vår sista dag här på jorden. Men du och jag och alla andra har ett datum. Om du visste att du skulle dö om 5 år och 4 dagar och 32 minuter skulle du då leva ditt liv annorlunda?

Är det inte så att om du bara spenderade och ägde de saker som du verkligen behövde så skulle  du ha mer pengar i plånboken till att vara mer ledig eller lägga på sådant som du verkligen vill.

Om du valde att bo billigare skulle du ha mindre att städa, mer pengar eller mer fritid

Om du investerar i alternativa energier som sol eller vind så kommer du snart ha mer pengar och mindre oro för höjningar av elen.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur mitt liv kommer att se ut ekonomiskt när jag har flyttat in i mitt hus på hjul och månads utgiften slutar på max 1000 kronor.

Vad skulle du göra om du bara hade 1000 kronor i räkningar?

Jag vet vad jag ska göra, listan är lång.

YouTube Preview Image

Similar Posts:

3 thoughts on “Att leva utan räkningar

 1. Jag sitter på mitt nattjobb och googlar efter hur man kan filtrera regnvatten så att det går att dricka. Jag kommer in på denna blogg. FANTASTISKT! Jag har bara skummat de första inläggen här men det bara går rakt in i bröstet på mig. Jag har gått med tankar om att säga upp mig från normen, dra ner på allt det materiella, sälja av och bli skuldfri, jobba mindre eller inget alls allt för att känna mig mer levande o fri samt att ta ställning för miljön. Gamle Thoureau skrev Stilla dagar i Walden 1856 han var den förste som beskrev det jag längtar efter. Nu får du bli min mentor ett tag. Det känns som ett stort steg närmare visionen. Visst det finns andra som skriver om detta men dina ord, särskilt i inlägget om att våga misslyckas för att lyckas går som sagt rakt in i själen. Tack för det!

 2. Vad roligt att du gillar min blogg…min önskan är att inspirera genom att göra det jag säger :)
  Gillar din blogg med….många djupa tankar…det gillar jag.

 3. http://www.abovetopsecret.com/forum/thread417771/pg1

  Fresnel lens – this is the innermost layer – clear with millions of circular ridges on one side. The crown jewel of the TV.
  http://www.instructables.com/id/Giant-Fresnel-Lens-Deathray-An-Experiment-in-Opti/step1/Acquire-The-Lens/

  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread417771/pg1

  http://www.youtube.com/watch?v=soK4NawBaO8&playnext=1&list=PLAF46EEF0366A7FAF

  Solar powered sterling engine
  http://www.youtube.com/watch?v=Q9emPSaaJlk
  b. STIRLING ENGINE ELECTRIC GENERATOR SOLAR POWER FRESNEL LENS No Load Test
  http://www.youtube.com/watch?v=20wQOZbHXvo&feature=channel

  c. FREE ENERGY SOLAR POWER STIRLING ENGINE FRESNEL LENS
  http://www.youtube.com/watch?v=A_AFnW1bZL8&feature=related
  d.http://greenpowerscience.com/

  I quess that,all this should put on one table and use black box to turn it with sunshine.

  elektritsaabtasuta.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>