Hus på hjul bygget startar nu! med kärran

Ja, i dag den 9 april 2010 har jag officiellt börjat arbeta på mitt hus på hjul projekt.  Det har varit mycket förberedelser innan det blivit något konkret arbete på mitt hus på hjul. Men i dag har jag börjat med kärran som huset ska stå på. Nu ska alla hjulen av och allt renoveras och smörjas för att vagnen ska vara i perfekt skick.

Så vad ska göras med kärran, jo!

  1. Alla däck av, bromstrummor av och nytt innanmäte om det ser ut att behövas.
  2. Dämpningen på vagnen måste vara stum för att få gå som ett eftersläp fordon. Så den ska bli stum, hur man gör detta vet jag inte ännu men jag lär mig efterhand. Kanske måste be någon att göra detta åt mig. På bilderna ser ni att det är lite rostigt där, får kolla vad jag behöver göra åt det.
  3. Broms anordningarna ska ses över, har kapats av förra ägaren, måste fixas.
  4. Sedan ska kärran rostskyddas och målas.

Ja det är vad som behövs göras innan jag kan börja bygga på kärran.

I dag har jag lagt in bilder på off-grid sidan på facebook, lägger in bilder där för att visa och för att det är en bra plats att lagra bilder på om det händer något med min dator.

boogi kärran

I dag har jag alltså tagit av däcket och börjat hamra på bromstrumman, den lossnade inte…..men jag ska ta nya tag i morgon igen.

Similar Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>