Självbärande runt tak

Detta växelverkande tak är en vacker och enkel självbärande struktur som kan bestå av så få som tre takbjälkar, och upp till alla tänkbara kvantiteter (inom rimliga gränser, naturligtvis). Detta tak kräver ingen center stöd, de är snabba att bygga, och de kan byggas med runda stolpar eller dimensionell timmer. De är extremt stark, perfekt för runda byggnader, och mycket lämpligt för levande tak, liksom. Denna tak design har utvecklats av Graham Brown 1987.

Detta sätt att bygga ville jag naturligtvis pröva och vad är inte bättre än att pröva detta på mitt tillfälliga runda vedhus. Jag började med att lägga ut plankorna på gruset och pröva hur jag ska pussla ihop det.

Så här blev det

självbärande tak

Och nu in i vedstapeln upp med brädbitarna och pussla. den här är liten och jag kunde göra den själv utan center pinne på en halvtimme. Hoppas att jag ska kunna använda den här konstruktionen på något hus i framtiden.

självbärande tak

Här hittar du en bra sida om ett hus som är byggt i lera med den här typen av tak, men mycket finare, ett riktigt konstverk

The Year of Mud: Building a cob house

Similar Posts:

    None Found

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>