Sågspåns toaletten del 2

Då min sågspåns toalett är godkänd av mig och inga bekanta eller någon av mina barn känner någon lukt i huset kände jag mig nöjd och hade kunnat tänka mig att ha den som den är i dag. MEN jag hade byggt den för ostadigt och den började helt enkelt att gå sönder. Min idé att spara tid genom att handla ett lågt bord på IKEA visade sig vara en sen väg. MEN det gör inget för nu hade jag prövat toaletten och därmed kunde jag göra mig av med utedasset. I utedasset har jag en urinseparerare, tanken kom att jag trots allt kanske skulle ta den från dasset för att slippa urinet i bajset och därmed få färre tömningar. Sagt och gjort.

Här har jag satt på sidor på den befintliga stommen för att göra den mer stadig.

Här har jag satt på sidor på den befintliga stommen för att göra den mer stadig.

Här har jag sågat ur ett hål för urinsepareringen. Denna insats köpte jag på Coop för något år sedan för 500 kronor med frigolit sits och slang. Den passar bra där men jag ska använda mig av en vanlig sists så jag får såga i plasten för att anpassa denna urinseparerare.

Här har jag sågat ur ett hål för urinsepareringen. Denna insats köpte jag på Coop för något år sedan för 500 kronor med frigolit sits och slang. Den passar bra där men jag ska använda mig av en vanlig sists så jag får såga i plasten för att anpassa denna urinseparerare.

Här har jag sågat till plasten och satt den på plats.

Här har jag sågat till plasten och satt den på plats.

Här har jag sågat ett hål genom väggen där röret från urinen går ut.

Här har jag sågat ett hål genom väggen där röret från urinen går ut.

Så här ser toaletten ut nu, lite färg så blir den finare. Kannan till höger är det vatten i för att spola efter man kissat.

Så här ser toaletten ut nu, lite färg så blir den finare. Kannan till höger är det vatten i för att spola efter man kissat.

Vill ni se de andra inläggen om minsågspåns toalett och länkar till andra som gjort liknande så gå in på ekologisk toalett under vatten och avlopp, eller tryck här.

Similar Posts:

5 thoughts on “Sågspåns toaletten del 2

 1. Intressant projekt! Vart ska du göra av urinet?
  Gillar förresten kikaren i fönstret =)Viktigt att ha bra utsikt när man sitter på hemlighuset!

 2. Haha….avslöjad….jag har en stor åker och träd med fåglar att titta på genom kikaren. Jag har inget speciellt att använda urinet till så just nu åker det ut i naturen på samma ställe som vattnet från taket kommer ned. Detta för att inte sura ned marken. Jag odlar inget i dag…..skulle kunna samla upp det till bonden men jag tror inte han vill ha det. Hade du något bra förslag?

 3. Ja det är få förunnat att ha fin utsikt från toaletten…
  Det enda jag kan tänka mig är att spä det med vatten och vattna med. På liknande vis har jag fått fin majs och enorma solrosor…
  Kör hårt//
  N

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>