Laga mat med värmelåda

Jag vill dela med er av min matlagning med metoden att använda sig av en värmelåda istället för att koka maten tills den är klar.

I dag har jag gjort kyckling i ugn och ris.

Jag fyllde en kastrull med ris och något mindre vätska än vanlig. När det kokat upp så tog jag av riset (med locket på naturligtvis) och placerade kastrullen i hotboxen. När jag skulle äta 2 timmar senare var riset varm, perfekt och luftig konsistens och inget ris att hacka bort i  botten av kastrullen.  Jag sparade med detta 20 minuters energiförbrukning på spisen.

Kycklingen låg på en plåt i ugnen, där blev jag lite feg och lät kycklingen (kycklingbröst) vara i ugnen 30 minuter innan jag stängde av ugnen. Sedan lät jag bara kycklingen vara i värmen i ugnen. När jag efter två timmar kollade kycklingen var den klar men ganska torr. Jag kunde stängt av ugnen kanske redan efter 15 minuter, tror jag. Jag får experimentera. Men ugnen håller värme dåligt och jag kanske skulle lagt dem i värmelådan. Men jag sparade iallafall 15 minuter av energi från ugnen.

Meddela mig gärna om ni prövat eller har egna recept eller liknande som kan spara energi. Energi är pengar och jag är övertygad om att de flesta vill använda sina pengar till något roligare än spisen. Dessutom är det inte bara pengar som sparas utan även tid och det tycker iallafall jag är en brist vara.

Min hotbox är bara en karton med några filtar, mer avanserat behöver det inte vara. Men jag har sett en korg på coop som jag skulle vilja köpa så att det ser vackrare ut i köket än med min banankartong.

Jag har alltså sparat sammanlagt 35 minuter av energi från spisen/ugnen, bara i dag, hur mycket energi blir det på ett år och hur mycket pengar sparar du då?

Inte min hotbox men liknande

 

Similar Posts:

    None Found

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>