Tvättmaskinen utan el

Nu har jag fått hem min tvättmaskin som inte går på el.

tvättmaskin utan el

Jag testade den för första gången i går och den tvättade rent.

Först visar jag hur den fungerar och sedan får ni en plus och minus lista

ATT TVÄTTA UTAN EL

tryck-lock

Snurra av locket som ser till att du får ett ordentligt tryck i maskinen. Det är trycker i maskinen som tvingar ut smutsen ur ditt plagg.

Lägg i dina plagg

Lägg i dina plagg

Fyll på med vatten, se vilket grad antal i plagget. Fyll på vatten till ca 1/4 del av maskinen (2-3 liter)

Fyll på med vatten, se vilket grad antal i plagget. Fyll på vatten till ca 1/4 del av maskinen (2-3 liter)

Häll i lite av ditt tvättmedel. Här använder jag vanligt tvättmedel för att jag gör ett test på om det blir rent för dig som läser det här. Jag kommer att använda mig att flytande tvättmedel som jag gjort av tvättnötter, som är det enda tvättmedlet som är totalt oskadlig för människan och naturen.

Häll i lite av ditt tvättmedel. Här använder jag vanligt tvättmedel för att jag gör ett test på om det blir rent för dig som läser det här. Jag kommer att använda mig att flytande tvättmedel som jag gjort av tvättnötter, som är det enda tvättmedlet som är totalt oskadlig för människan och naturen.

Nu är det bara att sätta på locket och veva runt i 2 minuter. Den är lätt att veva och man hur hur tvätten slår i maskinen precis som i vanliga tvättmaskiner.

Nu är det bara att sätta på locket och veva runt i 2 minuter. Den är lätt att veva och man hur hur tvätten slår i maskinen precis som i vanliga tvättmaskiner.

Sedan är det bara att sätta i avlopps röret lätta på trycket i maskinen genom att skruva upp locket, sedan rinner vattnet ut. Nästa steg är att göra samma sak som tidigare men nu är det skäljning. Fyll på rent vatten i maskinen, snurra lite och töm sedan ut vattnet. Gör detta tills att du ser att din tvätt är sköljd. Tvätten är klar!

Sedan är det bara att sätta i avlopps röret lätta på trycket i maskinen genom att skruva upp locket, sedan rinner vattnet ut. Nästa steg är att göra samma sak som tidigare men nu är det skäljning. Fyll på rent vatten i maskinen, snurra lite och töm sedan ut vattnet. Gör detta tills att du ser att din tvätt är sköljd. Tvätten är klar!

Ta upp dina plag och vrid bort vattnet, sedan är det bara att hänga upp din tvätt. Hela processen tog ca 10 minuter mot 1 1/2 timma som min stora tvättmaskin på el tar.

Ta upp dina plag och vrid bort vattnet, sedan är det bara att hänga upp din tvätt. Hela processen tog ca 10 minuter mot 1 1/2 timma som min stora tvättmaskin på el tar.

Men det finns några saker som jag skulle vilja klaga på och det är konstruktionen

 • stativet kommer med tiden att gå sönder, alldeles för vekt
 • Jag misstänker att veven också kommer att gå sönder med tiden

Positivt med maskinen

 • Det uppenbara, du slösar ingen el
 • Du har snabbt rena kläder
 • Du kan ta med dig maskinen till båten, husvagnen, husbilen mm.

Jag tror att det här är en jätte bra maskin för personer som ska tvätta någon gång i bland som för folk som har båt, husvagn eller husbil. Men om den ska användas dagligen så skulle jag tippa att den inte håller ett år. Tråkigt att hållbarheten är så pass dålig.

Men det går att bygga en egen med bättre konstruktion men det är en helt annat inlägg och den kommer när jag har byggt en själv.

Att köpa en sådan här var inte alldeles lätt den finns bara i USA. Den är inte så dyr, ca 500 kronor men frakten kostar lika mycket som maskinen (42.95 dollar+ frakt 40.38 dollar). Det finns inga maskiner att få tag i Europa. Vissa firmor i USA kräver också att överföringen av pengar ska ske via ditt bank kontor vilket jag inte gillar. Men jag hittade efter lite letande en sidan som tog mina pengar via internet och skickade varan som planerat. Jag köpte från The Laundry Alternativ inc.

Hittade en länk till en annan hanvevad tvättmaskin kanske kan vara något

DET FINNS ALTERNATIV TILL ALLT

Du bestämmer själv hur mycket du vill göra för naturen, din ekonomi och din hälsa.

Similar Posts:

9 thoughts on “Tvättmaskinen utan el

 1. Pingback: Eriks delade – 19 August 2009 « Erik & Pia

 2. I’ve seen these machines on web sites for companies selling products to boat owners in Britain. Maybe there is such a company selling them in Sweden or you could order from the UK which would probably be cheaper shipping than from the US.

 3. Maybe there is, but now I have bought one but it would be good to be able to recomend shipping from europe instead. Thank you for that information. :D

 4. Jag har nu också införskaffat en Wander Washer och jag är förvånad hur troligt enkel den är. I med vatten, tvättmedel sedan tyg, på med locket och sedan snurra i 1-2 minuter. På med pipen i botten och så tömms vattnet. Ett OBS här, långt ifrån allt vatten kommer ut från mina tester. Det blir att krama ut det smuttsiga vattnet ur tyget för att sedan fylla på med rent igen. Om smutsig tvätt/för mycket vanligt tvättmedel får detta göras två eller fler gånger.

  En stor nackdel med denna tvättmaskin är att den är tillverkad i Kina.

  Denna maskin täcker helt klart ett ensamhushåll och efter att ha testat den så har jag nu ingen anledning alls att skaffa en tvättmaskin. För en barnfamilj (4 eller fler pers) så skulle det bli mycket snurrande. Då hade nog en tvättmaskin driven av en cykel vara en bättre lösning.

  Tack för tipset av denna plasttank!

 5. Kan någon bekräfta detta? jag Jag är tacksam för all info som du delat med er av. jag har just nu bookmärkt detta inlägg på Facebook:) Ha de bra & jag kommer) (tillbaka

 6. Måste säga att jag tycker den mest verkar omständig. Jag har använt mig av en vanlig, hederlig, gammal tvättbräda.
  Finns att hitta på loppis. Det jag skulle vilja ha är nåt som går att tvätta större mängder i. Men ska man köra
  utan el så blir det nog till att göra som förr…byka i stora bykkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>