Menskopp/tygbinda för kvinnor

Hur långt ska vi gå för att förhindra sopberget och vad kan vi göra. Jag läste en artikel i Handbok för vardags ekologi i alternativ.nu och där tar dom upp kvinnors användande av bindor. När vi tänker på våra barns blöjor så kändes det i alla fall naturligt för mig att använda tygblöja men varför känns det inte lika naturligt för mig att använda tygbinda? I dag är bindorna så bra så det är så smidigt, sitter på plats och känns säkert. Men visst det är både plast och annat i bindorna så inte är det bra för naturen.
Jag försökte få statistik över hur många kvinnor som det finns mellan 12-55 för att dra någon slutsats om hur många kvinnor som använder bindor och hur stort berg det blir. Men jag hittade ingen statistik. Men vi kan gissa på att vi har 3 000 000 kvinnor som i Sverige i dag använder bindor. Under en menstruations period går det kanske åt 5 bindor om dagen gånger 5 dagar, det blir 25 bindor gånger 12 månader blir alltså 300 bindor per år gånger 3 miljoner kvinnor blir 900 miljoner bindor på tippen. DET är en stor mängd bindor. Och det här är bara mängden bindor tänk så mycket annat vi slänger.

Kan du tänka dig en tygbinda eller kanske menskoppen??

MENSKOPPEN sparar på sopberget och din ekonomi

Hur gör man?

YouTube Preview Image

Några länkar om detta:

Menskoppen.se

Blogg om menskoppar

TYGBINDOR
Hittade en sida med tygbindor för kvinnor, kanske något för dig?

Den kan jag faktisk tänka mig och även koppen, kan du?

Similar Posts:

  None Found

2 thoughts on “Menskopp/tygbinda för kvinnor

 1. Tygbindor har jag haft i 7 år nu och det fungerar perfekt.
  Man lägger de använda i kallt vatten och när man behöver så tvättar man dom.
  Antingen i maskin eller så kan man ju koka dom.
  Jag kör dom i maskin.
  Härligt att slippa allt dyrt skräp som dessutom är sämre på alla sätt.

  Tack för inspirerande hemsida.

 2. Jag har inte prövat tygbinda men menskoppen är det bästa som jag någonsin prövat. Mens är inte längre något som bekymrar mig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>