Flytande tvättmedel av tvättnötter

Nu har jag köpt mig en tvättmaskin som inte går på el utan man vevar denna. För att det ska bli ett komplett ekologiskt alternativ kommer jag att tvätta med tvättnötter. I vanliga fall så stoppar jag 5-8 tvättnötter i en strumpa och knyter och slänger in i min vanliga tvättmaskin. Det blir rent och luktar gott. Men nu när jag ska tvätta i min nya handdrivna tvättmaskin så är tvätt tiden endast två minuter vilket gör att tvättnötterna inte hinner ge ifrån sig tillräckligt med tvätt egenskaper. Så jag ska göra flytande tvättmedel.

Jag köper med på nätet av någon återförsäljare, finns många. Men nu har jag sett att de säljs i stan så då köper jag nog därifrån så slipper jag fraktkostnad och det blir bättre för ekonomin. Men ni kanske undrar hur det kan vara försvarbart att köpa nötter från indien och använda här. Men jag tycker att vi tvättar så mycket och släpper ut så mycket skadligt i naturen och den här nöten släpper ut NOLL skadliga produkter INGET. Visst är det fantastiskt!

Det här flytande tvättmedlet går även att använda som diskmedel eller hårschampo. Men jag tycker det blir för flytande som hårschampo men det fungerar utmärkt som diskmedel.

Ni kan läsa mer om plantan och dess nötter på nätet men i dag ska jag visa er hur lätt du gör dig eget tvättmedel/diskmedel

TVÄTTMEDEL/DISKMEDEL

Häll i en kastrull 1 liter vatten och 50 gram nötter och låt det koka upp under lock och sedan låter du det stå i tio minuter. Sedan häller du upp det på en flaska och förvarar det i kylskåpet.

För tvätt/disk tar du 3 msk, detta blir drygt!!

Tvättnötter tvättnötter göra flytande tvättmedel washing nuts, tvättnötter i blöt kokade tvättnötter hälla flytandenöt  tvättmedel i en flaska flytande tvättnött tvättmedel en använd tvättnöt

SÅ DÄR!!! Nu har ni erat tvättmedel som kostar er mindre än 50 öre per tvätt.

Det är värt att pröva att tvätta med tvättnötter av flera orsaker

  1. Du spar massor av pengar
  2. Du gör en stor insats för miljön, INGET utsläpp av fosfor mer i ditt liv!! DET är stort…
  3. Du mår bra av att veta att du gör en skillnad på den här planeten med ditt ekologiska tänk.
  4. Du utsätter inte din hud för påverkan av främmande medel.
  5. Komposten blir glad av att få lite nötter!

Mer orsaker behöver iallafall inte jag, hoppas att någon nappar på det här, så har jag gjort en liten skillnad till.

Jag handlar från Tvåleriet men ni kan handla från vilket ställe som helst på nätet.

Jag hittade ett youtube klipp som bevisar att nötterna har en löddrande effekt, jag hade ingen aning om att de löddrade så effektivt. Jag har just prövat själv och de löddrar jätte bra. Kanske ska göra så och pröva som hårschampo. Återkommer om det när jag prövat det.

YouTube Preview Image

Hittade det här filmklippet som är lite reklam för tvättnötter men de förklarar lite om tvätt nöten som kan vara intressant för er som är nyfikna.

YouTube Preview Image

Similar Posts:

    None Found

4 thoughts on “Flytande tvättmedel av tvättnötter

  1. Pingback: Diska med tvättnötter « Off-grid.se

  2. Ska testa idag… det ekologiska diskmedlet är slut och eftersom vi redan tvättar med tvättnötter kan man ju lika gärna koka sitt eget diskmedel med :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>