Planering av huset på hjul

Att planera för att bygga ett hus på hjul förändras hela tiden utifrån ny information som kommer till mig hela tiden. Nu har jag sett en massa roliga hus projekt och jag tar till mig en bit från alla håll och kanter för att få precis det jag vill i slutet.

Jag har hittat en husvagn som jag skulle kunna använda mig av i mitt byggande. Det kommer då inte att bli precis som jag hade tänkt mig men ideén är bra tror jag.

Ta den här husvagnen

Husvagn

Lägg på en överbyggnad, typ så här.

Hög husvagnSedan sätter du på en sådan här fasad med röda knutar och tar bort alla husvagns fönster och dörrar och byter dem till vanliga fönster med spröjs och dörrar. Så som bilden nedan visar. Samt ger överdelen ett vanligt tak som nedan.

xshouse

KAn du se en kombination av alla dessa tre hus? Det kan jag! Ni kanske undrar varför skulle jag välja plåt till fasad istället för trä? Jag vill egentligen ha trä men jag måste tänka på vikten för annars kan det bli problem att framföra detta hus på hjul på allmän väg.

Ja så här går mina tankar nu. Men det beror på om jag hinner köpa husvagnen (den första bilden) innan han sålt den. Håller på och säljer min gamla husbil för att få råd att köpa den här husvagnen.

Så här ser min gamla husbil ut!!

dsc04912

Similar Posts:

3 thoughts on “Planering av huset på hjul

  1. Jag skulle vilja veta måttgränserna, viktgränserna och andra krav när det gäller fordon och eftervagnar (ej jordbruksredskap) som får lov att framföras av personer med enbart traktorkort.

  2. Efterfordon får vara max 260 cm breda. Höjden får du bestämma själv men man vill ju under broar så där är din begränsning i höjd. Om det är ett bromsat efterfordon så får vikterna vara vad som helst så länge som bilen klarar av det du drar, polisen avgör det om de stoppar dig. Ett obromsat efterfordon så ska bilen väga mer än eftersläp fordonet. Jag har skrivit om eftersläp regler här http://off-grid.se/2010/05/efterfordons-regler/

    Vad som får framföras med enbart traktorkort vet jag inte det får du ringa transportstyrelsen om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>