Min önskelista

Att bygga ett “tiny house” är för mig att välja en livsstil som grundar sig på min livssyn. Med livssyn menar jag på vilket sätt jag når mina mål och när det gäller att bygga mitt lilla hus som ska göra mig självförsörjande på vatten och el så är det också viktigt för mig att det material jag använder i huset helst ska vara begagnat så att jag inte använder upp moder jords resurser där det går att få begagnat, sådant andra vill bli av med. Mina mål vill jag nå på ett sådant sätt att miljön skadas så lite som möjligt. En annan aspekt är ekonomin. Jag vill att detta nya boendet ska göra att jag får mer pengar i plånboken och att jag blir av med skulder. Detta uppfyller ett annat mål med mitt liv och det är att inte vara beroende av för mycket pengar för min egen försörjning. Detta ger mig möjlighet att arbeta med det jag vill. Troligtvis är det att föra mina tankar om att bo litet och simpelt vidare. I dag vet jag inte exakt hur det blir det får tiden utvisa.

Därför ber jag er mina läsare om hjälp att förverkliga min dröm. Jag har nu bestämt mig för vad jag ska bygga för hus, jag har köpt ritningar till ett Sonoma Shanty hus. Jag behöver virke och diverse saker till detta bygge. Det vore roligt att säga att bygget var gratis, det skulle betyda att vem som helst skulle kunna äga sitt eget hus för en obetydlig summa. Skulle jag köpa allt skulle det gå på ca. 29 000 kronor och det är i och för sig inte en stor summa men det blir inte miljömässigt en vinst att köpa allt. Så vill ni se ert fönster, er dörr eller ert virke på mitt hus på trailer så skänk de saker jag behöver som ni inte längre har behov av. Jag är mycket tacksam för alla gåvor.

Önskelista
Delar
Material
Antal och dimension
Här fyller jag i om jag fått tag i varorna och vem jag ska tacka för dem. Länkar gärna till dig.
Bärande balkar golv 4 tum 6 3 st. 4,57 meter
Plywood till golv 240 cm x 120 cm 8 st
Vägg virke mm 2 tum 4 Många
Topp bjälke 4 tum 4 2 st 4,5 m
2 st 2,5 m
Plywood väggar 240 cm x 120 cm Många
Tak balkar 2 tum 6 Många
Håller upp loftet 2 tum 3 2 st 3 m
Isolering 4 tum bred sammanlagt
ca. 28 kvadratmeter
Trailer, boggi ca. 220-2.50×4.10-4.60 1 st
Pallar typ SJ
El dragnings material
kontakter, lysknappar mm.
Disk ho
Dusch kabin m. golv
Blandare
Gasol spis
Batterier för solpaneler
Solpaneler
Gasolvärmare
Takrännor
Takplåt
Vatten dunkar/cistern

Det här en Sonoma Shanty

image

image

image

Om det finns någon där ute som är duktig på regler runt ett sådant här bygge eller vet mer så hör av er till mig.

Similar Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>