Luft solfångare

Att hitta ett bra och billigt alternativ att värma ditt hus är A och O för en off-gridder. Är du en off-gridder För att för en som vill gå off-grid finns det en längtan att inte vara inkopplad till samhällets elförsörjning utan vi vill ta energin från källor som inte förstör för moder jord och som dessutom ger oss möjlighet att leva billigt och därmed kunna bestämma mer över vår egen fritid. Här kan du läsa om de 10 stegen till att gå off-grid.

Men nu ska det handla om solfångare. En solfångare finns i många utföranden och kan enkelt göras av en amatör. Så vad är en solfångare, tänker du?! Det ska jag berätta för dig. Här har du några bilder på olika typer av luft solfångare:

luft solfångare luftsolfångare solluftfångare luft solfangare

En luft solfångare

Som du ser på bilderna går det ut på att du använder dig av en ram där du leder luften genom ett område av svart material som t.ex.. plåt. Varm luft stiger vilket gör att luften transporteras framåt av sig själv.  I botten på ramen så görs det ett eller två hål där luften kan komma in och i slutet av den forcerade luftgenomströmningen görs ett hål och där varmluften strömmar  ut.

Placering

Kan placeras över ett fönster och leds då in genom det nu borttagna fönstret, en finare skiva kan sättas över. Du kan använda solfångaren till garaget, krypgrunden eller för att torka kläder. Bara fantasin sätter gränser.

Länkar till information om hur du ska bygga din solfångare

The god human (den här solfångaren är den jag ska pröva att bygga först, mest för att jag har materialet till denna)

solar6

24 volt , en till från samma företag här

Vi i Villa (Den här mannen hade problem med fukt i källaren och byggde själv sin solfångare med mycket gott resultat)

SolarVenti (du kan även få kyla med solfångare)

PDF beskrivning steg för steg

Jag återkommer med bilder och förklaringar på hur mitt eget luftsolfångar projekt fungerar.

Här  kan du se ett youtube klipp om hur du bygger din luft solfångare.

YouTube Preview Image

 

Similar Posts:

  None Found

6 thoughts on “Luft solfångare

 1. I don´t know if I am wise but I have a burning interest. I want stop writing but I am in a fas where I am learning and this blog is new and I don´t got everything to work yet. Thanks for your comment it felt warm.

 2. It is up to all people to decide what is importent to them. I am not here to judge just to inform those who want to make a change and at the same time I learn.

 3. Диван, Гостинные, Угол и Мягкая мебель. Компания «Белорусская мебель»! -единственный официальный представитель в Украине. Спальни, Прихожие, Мягкая мебель, Корпусная мебель, Мебель массив, Мебель для коттеджей, Мебель с натуральной сосны. Обстановка.

 4. Hejsan :-)
  fantastiskt kul att följa din väg mot offgrid! Jag är också på gång, ett litet steg i taget. Har stuga i sörmland, så vi är väl nästan grannar.
  Ska ge mig på att bygga en sånhär solfångare i år.
  Tack för bra länkar!
  Här kommer ett bidrag till andra solprojekt.

  http://www.builditsolar.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>