Hur du kan rena ditt regnvatten

Rening av vatten

Att koka vatten är ett bra sätt att rena vatten, koka runt 20-30 minuter så bör du ha dödat vanliga bakterier. Kokning tar dock inte bort främmande ämnen som strålning och tunga metaller.

Filtrerings system av regnvatten

1. Ta en hink som är lagom för ditt hushåll och borra en serie av små hål i botten.

2. Placera flera lager av tyg på botten det kan vara vad som helst från denim till en gammalt bord tyg.

3. Lägg ett tjockt lager av sand (föredras) eller lös smuts. Detta kommer att vara den huvudsakliga filtreringen.

4.Lägga till en annan få lager av tyg, väga över till någons fördel ner med en få större klippor.

5. Ditt hem-gjorda filter borde vara ca. 10 cm nedanför övre delen av hinken.

6. Placera en annan hink under den hinken som du gjorde hål i botten på.

7. Nu kan du låta ditt regnvatten rinna ned i filtreringen för att sedan rinna ned i uppsamlings kärlet som ska vara “rent”.

Ett varningens tecken, det finns inga garantier för att det inte finns föroreningar i luften som har tagit sig igenom ditt filter. Men jag tänker som så!! Det vatten som kommer från min brunn kommer från regnet ned genom jord, genom sand för att sedan tryckas in i brunnen. Det här är samma metod. Men se till att byta ut ditt filter med jämna mellanrum. Jag ska själv göra den här filtreringen och kommer då återkomma med information om hur jag gjorde och hur det smakar, kanske till och med lämnar in det för att genomföra analys. Men vattnet från detta system kommer jag inte använda huvudsakligen för att dricka utan för dusch, handtvätt och tvätt av kläder. Jag dricker lite vid tandborstning. Jag rekommenderar varmt att tvätta och diska med tvättnötter då de inte innehåller något som skadar naturen. Även då du duschar kan du använda tvättnötter till håret och kroppen.

Har ni bättre förslag så skriv gärna, jag lär mig gärna bättre metoder. Jag lär mig så länge jag lever och tillsammans så besitter vi stora kunskaper, det gäller bara att dela med sig av dem. Internet är verkligen bra för att dela med sig.

vatten filtrering

Börjar med att ursäkta mig för att jag inte är så bra på att rita i paint, kanske skulle finna ett annat program. Men tillsvidare ser det ut så här. Jag ville visa er hur jag själv skulle välja att göra för att  få en bra filtrering.

Locket skulle jag göra ett stort hål i mitten där regnet skulle få forsa ned men jag skulle sätta ditt ett när för att redan där filtrera bort löv och annat som kommer från taket.

Under denna tunnan ställer jag en likadan tunna med ett hål i locket för att vattnet som jag borrat i botten på den övre tunnan ska kunna rinna ned i den andra tunnan.

Jag ska ha två sådana här system, ett för kallvatten, kommer att stå i skugga. Varmvatten får jag genom att bygga in den ena stapeln med tunnor i ett litet utrymme men glasruta mot söder, tunnorna ska vara svart och det ska vara tätt från luft så att det blir hett av solens strålar dvs. en sol vatten värmare.

Allt detta kommer jag att dokumentera när jag byggt det. Ingen el ska användas för detta bygge, jag räknar med självfall.

Hittade ett klipp på nätet som beskriver filtreringen lite finare än min bild, håll till godo *ler*.

YouTube Preview Image

Eftersom ni säkert redan nu är tveksam till att dricka regnvatten så kan ni titta på det här klippet också, måste erkänna att även jag är tveksam. Det är därför jag försöker samla så mycket information som möjligt. Min tanke är att leva helt utan samhällets hjälp i en liten stuga som jag själv ska bygga, den kommer inte ha el.

YouTube Preview Image

Hittade fler länkar som var bra:

Offgrid.net ger förslag på att använda en lerkruka som filter

En undersökning i england uppmanar att inte dricka det vanliga kommunala vattnet pga. av mediciner som florerar i vattnet


Similar Posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>